x

VÄRLDSMUSIK MED ADJOA SIKA and the PLAYING for CHANGE SWEDEN BAND
Dunkers kulturhus Teatersalen
D. 2018.25.05 Kl. 18:00

Välkommen till en härlig kväll tillsammans med oss på Mångkulturellt Center Helsingborg och vårt eget Playing for Change Sweden Band. Det är första gången som Adjo'a Sika besöker Sverige och vi ser verkligen fram emot denna konsert.

Detta är det andra evenemanget vi anordnar under året i MKC Helsingborgs regi. Vi samarbetar ännu en gång med Dunkers Kulturhus och med Folkuniversitetet Helsingborg.

Lite information om Adjo'a Sika:
Musik är inget mindre än ett kall för Adjo'a Sika. En sann naturstyrka, som hon genom sitt unga liv alltid varit fokuserad på att utveckla till det yttersta. Det framgår omedelbart att hon exceptionell sångförmåga. I de körer hon deltagit i har man tidigt lagt märke till henne.

En viktig milstolpe i hennes utveckling som artist var när hon blev ansvarig för musikgruppen ”Chandeliers d´Amour” i församlingen på universitet i Lomé, huvudstaden i Togo. Detta erkännande var all inspiration hon behövde för att ta steget till att bli en soloartist.

Under pseudonymen ”Belinda” uppträdde hon på alla scener i Lomé i över ett år, Till exempel Seventies, Club 907 och Mrod. Efter att spelat överallt i både Lomé och resten av Togo ville hon vidga sin horisont, och reste och uppträdde i Ghana under några år. När hon återvände till Lomé 2011, ändrade hon sitt artistnamn till Adjo’a Sika.

Under de följande månaderna förverkligar hon sin dröm och skapar hennes debut album som soloartist ”Akofa”. Det gavs ut online av Resourceful Africans. Snart tog hennes talang henne utanför Afrika. Hon spelade bland annat i Japan 2016 för att göra reklam för den Togoianska musiken och kulturen.

Längd: 90 minuter
Ingen paus
Numrerade platser