x
Staffan Hellstrand

Staffan Hellstrand
Växjö Teater
D. 2018.10.10 Kl. 19:30

Staffan Hellstrand är ett av våra mest kända namn, för alltid med en plats i den svenska pop- och rockhistorien. Med en snart 30 år lång musikkarriär bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på. Hans musik har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska klassiker som ”Fanfar”, ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna I Haven”, som han skrev åt Idde Schultz.

Nu släpper Staffan sitt sextonde album. Under två år har han skrivit och spelat in allting själv i sin egen studio på Söder i Stockholm. Resultatet är ”Svaret På Allt”, ett album där han bara tar hjälp av några få utvalda gäster, som tex Jon Rekdal på trumpet, Lisa Långbacka på dragspel och Cajsa Siik, sång.

– Jag har utforskat lite nya stigar för att ta min musik vidare, berättar Staffan. Framför allt har jag gett mig själv tid att mejsla fram exakt vad jag vill uttrycka.

”Svaret På Allt” är ett album byggd på Staffans osvikliga melodikänsla och hans helt egna fåra av rocklyrik. Med inspiration av samtida pop- och rockmusik visar det också upp en ny sida av en artist som aldrig stannar. Och gärna återuppfinner sig själv.

Förutom solokarriären har Staffan Hellstrand skrivit låtar till och tillsammans med en mängd artister – från Lasse Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson och många fler, till och med det svenska fotbollslandslaget.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.