x
Don McLean

Don McLean
Skandiascenen, Cirkus Djurgården
D. 2018.23.10 Kl. 20:00

DON McLEAN

En levande legend inom folk & singer/songwriter traditionen gästar Skandiascenen den 23 oktober. Med sitt 19:e studioalbum ”Botanic Gardens”, det första på 8 år, kommer den legendariske singer/songwritern till Skandiascenen med sitt band. Med sånger som ”American Pie” och ”Vincent (Starry Starry Night)” skrev McLean tidigt in sig i populärmusikens historieböcker.

McLean var ett aktat namn, tillsammans med bl.a. Bob Dylan och Joan Baez, i den extremt starka sångskrivarvåg som uppstod i USA i början av 70-talet. Ett tydligt bevis på McLeans stora inflytande är det antal artister som har tolkat hans största låtar. År 2000 tog Madonna ”American Pie” till nya höjder, George Michael spelade in ”The Grave” och Ellie Goulding gav ut sin version av ”Vincent”. Sist, men inte minst, förtjänar det nämnas att McLean står som medkompositör till Drakes hit ”Doing it wrong”.

Don McLean har under sin långa karriär sålt över 40 guld och platinaalbum i hela världen och han har mer än 4000 konserter på sin resumé.

Den 23 oktober står han beredd med sitt band för att ge publiken en oförglömlig afton på Skandiascenen i Stockholm!