x
Death Cab for Cutie

Death Cab for Cutie
Cirkus
D. 2019.11.02 Kl. 19:30

Det räcker inte med att säga att Death Cab for Cutie revolutionerade indierock-landskapet – de skapade en helt ny kontinent för den och visade att emomusiken var en del av dess kärna. Med 2003 års Transatlanticism gav det amerikanska bandet inte bara upphov till en av vår tids mest känsloladdade album, utan samtidigt myntade ett eget ord för att förklara den obeskrivliga, emotionella gapet mellan människor.
Passande för ett band vars själva musik tycks resonera ett otroligt djup, en inblick i våra stormande känslor. Sedan dess har de album efter album, låt efter låt, cementerat sin plats i världen och våra liv.

Den 17 augusti är bandet äntligen tillbaka med albumet Thank You for Today, och den 11 februari återvänder bandet till Sverige för en spelning på Cirkus i Stockholm.

Death Cab for Cutie bildades 1997 i Washington av sångaren Ben Gibbard och var först tänkt att vara ett soloprojekt. Men dess popularitet växte snabbt, antalet bandmedlemmar ökade och snart blev de en av de mest intressanta och känslostarka banden under 2000-talet. Thank You for Today blir bandets nionde album och det första utan den grundande medlemmen Chris Walla.

Med de två nya bandmedlemmarna Dave Depper och Zac Rae beger sig bandet ut i höst för att visa att de fortfarande har så mycket kvar att ge, att en medlemsförlust bara innebär nya möjligheter. Den första singeln Gold Rush bevisar att arenorna står redo för dem, att det storskaliga är lika mycket deras hem som de mest intima stunderna, och att lika många obeskrivliga ting till och känslor väntar runt hörnet.