x

GLEN MATLOCK Samt Peter Kagerland Och Punk-Jon
Frölunda Kulturhus
D. 2018.14.09 Kl. 17:30

Stora salen, servering med rättigheter.

Glen Matlock, originalbasisten och låtskrivare i ett av världens mest inflytelserika band- Sex Pistols- kommmer till Göteborg!
Enligt en myt fick Matlock lämna Sex Pistols för att gilllade The Beatles. Hur vida detta stämmer eller inte låter vi vara osagt, men efter Sex Pistols har Matlock fortsatt med musiken, både som soloartist och kompmusiker, bland annat med band som The Rich Kids, The Philistines, Mott The Hoople och Iggy Pop.
När Matlock kommer till Frölunda Kulturhus- beväpnad med en aukustisk gitarr-är det med en repertoar som påminner om en välfylld skattkista, med musik från såväl Sex Pistols samt Rich Kids och soloskivorna. En garanterat intim upplevelse och en unik chans att komma nära denna legend! Ca 19:00

Kvällen inleds med:
Barmingel med mangel av PUNK-JON (17:30)

Peter Kagerland föreläser runt sin bok PUNKLYRIK! (18:00)
Vad sjöng de svenska punkbanden om? Raggare, poliser, disco, kärnkraft, politiker, militärer, radio och tv, kungahuset men också om skolan, arbetslöshet och rädsla inför vuxenlivet. I boken presenteras totalt 160 texter med knappt 100 olika band. Förutom bakgrunden till en massa texter får man en rejäl inblick vad svenska tonåringar tänkte och tyckte i slutet av sjuttiotalet/början av åttiotalet. Punkarna var ju inte bara punkare, de var även ganska normala ungdomar, åtminstone de flesta av dem.