x

Adolphson & Falk - Jubileumsåret 2018
Västerås Konserthus - Foajén
D. 2018.12.12 Kl. 20:00

KLUBBSCEN: Foajén (stående publik)

Adolphson & Falk, som fick sina största framgångar med låtar som ”Mer jul” och ”Blinkar Blå”, fyller 50 år som grupp 2018! Det firas med både livekonserter och nytt album! Konserterna blir en tillbakablick på ett halvt sekel av pophits, samarbeten, soundlandskap och inte minst historier.

Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges radios båda 80-talssatsningar ”Eldorado” med Kjell Alinge och ”Metropol” med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen? Av en skribent kallades signaturen för 80-talets nya helgsmålsringning(!)

Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung, spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de mer eller mindre, bodde i studion tillsammans och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits.

Det blir en nostalgi-resa! Alla gamla hits finns förstås med och de kompletteras med både nya jubileumssånger och spännande nedslag i A&F-historien med ett sound som återspeglar varje tidsepok. Denna konsert är unikt sammansatt för jubilemsåret 2018 med en lång setlist som är utbyggd till en helaftonsföreställning och med på turnén är förutom Greg Fitzpatrick musikerna Dag Lundquist, trummor, Magnus ’Mankan’ Marcks, bas och Hans Loelv, keyboard och dragspel. Konserten kulmineras såklart med en storslagen avslutning i juletid!

Som bonus så blir det publiksamtal "Över Tid och Rum" med bandet i stora salen kl 19:00 före konsertstart.

Restaurang och bar öppnar 18.00.
Bordsbokning: www.vasterasnoje.se

Arr: Västmanlandsmusiken

Längd: Ca 2 h 15 min inkl paus