x

Martina Almgren: This Song of Mine
Nefertiti
D. 2018.12.09 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Martina Almgren: This Song of Mine
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 12 september 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Göteborgsbaserade trumslagaren och kompositören Martina Almgren släpper nytt album med ett rykande färskt projekt där verser av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagore står i fokus.

På This Song of Mine har Martina bjudit in oudspelaren Ahmad al Khatib, sångerskan Karin Burman och Owe Almgren på akustisk basgitarr, vilket har inspirerat till nya kompositioner med influenser från flera skiftande håll.
Med grund i jazz och improvisation andas musiken svensk visa, world music och elisabetanska madrigaler.

”Jag ville skriva musik från en ny utgångspunkt – och till text. Orden fick leda och forma melodin, vid första genomläsningen sjöng jag texten direkt istället för att läsa den högt. Detta blev en stomme att jobba vidare utifrån. I en ”kammarmusikalisk” ensemble med oud, akustisk basgitarr, sång och percussion har jag sedan utforskat instrumentens olika möjligheter och låter musikernas personliga uttryck få ta plats och färga musiken.”

Martina Almgren har som en färgstark trumslagare och kompositör kunnat höras runt om i Sverige såväl som internationellt i diverse olika konstellationer sedan slutet av 1990-talet: oftast i jazzsammanhang och då främst i Martina Almgren Quartet (som senare blev Martina & Owe Almgren Quartet). Tillsammans har kvartetten släppt fem album på egen hand och sedan medverkat som en del av Almgrens tentett Oh Yeah Orchestra, se albumet Freedom of Movement, vars musik var beställningsverk för Swedish Jazz Celebration. Martina bildar också MOZ Trio tillsammans med den brittiska pianisten Zoe Rahman och basisten Owe Almgren.

Kvällens konsert är ett samarrangemang mellan Oh Yeah Records och Nefertiti Jazz Club.
Martina Almgren – tr, perc.

Karin Burman – s.
Ahmad al Khatib – oud.
Owe Almgren –b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook