x

Schlippenbach, Mahall & Tom
Nefertiti
D. 2018.20.09 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Schlippenbach, Mahall & Tom + Harald Svensson Recycled Music
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 20 september 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

NEFERTITI 40 ÅR

SCHLIPPENBACH – MAHALL – TOM
Alexander von Schlippenbach är kanske mest känd för sitt banbrytande arbete med Schlippenbach Trio (med Evan Parker och Paul Lovens) och hans stora grupp Globe Unity Orchestra. Med dessa grupper har Schlippenbach definierat sätten för improviserad musik sedan 1966!
Rudi Mahall är en legendarisk figur på den internationella jazzscenen. Som medlem i Schlippenbachs Globe Unity Orchestra, Monk's Casino och Die Enttäusshung har han fått rykte som en av de stora europeiska improvisatörerna på basklarinet. Med sitt intensiva och musikaliska uttryck mästrar han både Bb klarinett och basklarinet som ingen annan i denna värld!

Musikerna har sin egna och alldeles unika spelstil och sitt sätt att framföra musik. Trots detta lyckas de tillsammans att kombinera deras helt olika melodier, musikaliska språkelement, uttryckssammansättningar i en och samma komposition. Deras improvisationer bygger alltid på spontana, livliga och färgglada solon, äventyrliga musikaliska språk och oväntade plötsliga stilistiska vågor. Tillsammans kommer de ge oss en oerhört intressant och uttrycksfull konsert som är ett absolut måste att se för folk som gillar bra jazzmusik!

Alexander von Schlippenbach – p.
Rudi Mahall – kl, bkl.
Kasper Tom – tr.

HARALD SVENSSON RECYCLED MUSIC
Inför Nef´s 40-årsjubileum har pianisten Harald Svensson botaniserat i sitt likaledes 40-åriga låtskrivarförflutna och plockat fram ett antal äldre alster för återanvändning. Med sig i återvinningsprocessen har han ett handplockat synnerligen kompetent team musikomvandlare av yppersta klass!

Staffan Svensson - trp.
Per ”Texas” Johansson – sx, kl.
Fredrik Ljungkvist – sx, kl.
Magnus Bergström - b.
Finn Björnulfson - perc.
Anders Kjellberg - tr.
Harald Svensson - pi.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook