x

Magnus Lindgren
Örebro Konserthus
D. 2018.07.11 Kl. 19:00

Nytt album!

År 1969 släpper jazzlegendaren Herbie Mann albumet ”Memphis Underground”, som Rolling Stone Magazine senar listar till ett av de 100 bästa jazzalbumen genom tiderna.

År 1974 föds Magnus Lindgren och växer upp till att bli en flitigt turnerande och respekterad artist på den moderna europeiska jazzscenen, med huvudinstrumenten saxofon, flöjt och klarinett. Magnus har genom åren samarbetat mycket med Nils Landgren och när nu Magnus väljer att tolka ett urval av Herbie Manns mest framstående verk i en fristående modern tappning är det Nils Landgren som producerar, tillsammans med Siggi Loch. Manns varierande Memphis soul-jazz lever vidare i den här nya uppfriskningen med en touch av svensk coolhet.

Herbie Mann, som dog 2003, tas därmed in till nutid. Magnus har själv skrivit 8 av de 12 spåren på albumet. ”Stockholm Underground” släpptes september 2017 och var Magnus Lindgren femte album och den första för skivbolaget ACT. Magnus är utöver en brilliant saxofonist även en av de bästa jazzflöjtisterna i Europa och detta blir första gången han delar med sig av sin konst i sin renaste form genom att enbart spela flöjt. ”Tvärflöjten har väldigt många färger, och dimensioner, kanske fler än de flesta instrument.

Från den sköra känsliga tonen till tung rytm slägga, beatbox, eller segla ovanför hela bandet i frekvenser som är närmare himlen. Herbie Manns nyfikenhet mellan alla hans olika projekt har inspirerat mig men jag började inte spela flöjt på allvar förrän jag var runt 20 år, kanske är det därför det tagit sin tid men äntligen gör jag en renodlad flöjtplatta.” – Magnus Lindgren.

Medverkande på albumet: Magnus Lindgren – flöjt Henrik Janson – gitarr Lars ”Larry D” Danielsson – bas Per Lindvall – trummor Daniel Karlsson – Fender Rhodes Eric Bibb – gitarr och sång Ida Sand – sång Till Brönner – trumpet Nils Landgren – trombon Flerfaldigt prisad (däribland Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl.), med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärnor.

Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med ett antal internationellt erkända musiker, däribland Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks.

Obs! Detta är en stå- och sittplatskonsert men med begränsat antal sittplatser, först till kvarn.

Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat.
Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.