x

The Groove Extension + Sisters of Invention
Nefertiti
D. 2018.21.09 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
The Groove Extension + Sisters of Invention
Nefertiti - Göteborg
Fredag 21 september 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

THE GROOVE EXTENSION
I The Groove Extension möts tre musiker som var och en är flitigt medverkande på plattor och turnéer, kända från diverse sammanhang i jazzsverige. Om en sedan 80-talet varit det minsta insatt i svensk jazz vet en vilka Kjell Jansson och Anders Kjellberg är. I Göteborgstrakten har de dels varit omistliga portalfigurer för scenen på västkusten. Deras meritförteckningen är mycket imponerande. Oftast har de utgjort komp på skilda håll.
Sedan några år tillbaka har de en trio tillsammans med den betydligt yngre saxofonisten Björn Cedergren, en blåsare som på sistone mognat väsentligt.
Ikväll utökas trion med de eminenta gästerna Bror Gunnar Jansson och Matti Ollikainen!

Björn Cedergren - sx.
Kjell Jansson - b.
Anders Kjellberg - tr.
Med gästerna: Bror Gunnar Jansson - s, sx.
Matti Ollikainen p.

SISTERS OF INVENTION
Sisters of Invention är en svensk duo som utgörs av systrarna Malin och Karolina Almgren. Under de senaste åren har de samarbetat med en rad kända musiker och artister.De har blivit hyllade i både Sverige och resten av Europa för sitt unika sound. 2016 vann Sisters of Invention Euroradio Jazz Competition i Amsterdam och hösten 2017 mottog de Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin ”årets grupp”.
Sisters of Invention´s duo-repertoar är ett avskalat koncept där systrarna ger sig själva mer plats som improvisatörer och instrumentalister. Sättningen består till grunden av trumset och saxofon, detta toppas sedan med sång, loopar och sampling-pad.Musiken kan beskrivas som färgstark och svängig samtidigt som den är poetisk och sårbar. Deras fokus ligger på starka melodier och rytmer, som lyssnare kan du förbereda dig på att bli överraskad av den variation av ljud och stilar som denna duo kan frambringa. Musiken är modern och fräsch men inte svårlyssnad, en mix av olika känslor och genres, men alltid med en personlig prägel.
I kväll firas releasen av det nya albumet SOL!

Malin Almgren - tr, samplingspad.
Karolina Almgren - sx, s.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook