x

Dog Star Orchestra + Siwan
Nefertiti
D. 2018.28.09 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Dog Star Orchestra + Siwan
Nefertiti - Göteborg
Fredag 28 september 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Denna konsert är en del i GAS-festivalen, som genomförs med stöd av: Gbgs stad, VG-regionen, Kulturrådet, Musikverket, Wilhelm och Martina Lundgrens understödsfond, Kultur i Väst och Folkuniversitetet

Dog Star Orchestra bildades 2005 av Michael Pisaro med det uttalade målet att framföra både experimentell musik från unga tonsättare och klassiska verk ur den experimentella traditionen. Dog Star Orchestra har Los Angeles som sin hemvist och vid sidan av mer regelrätta framföranden ger de ofta konserter i oväntade och okonventionella miljöer. Det är en av de främsta förkämparna för den lokala experimentella musikscenen, som de både främjar och genom återkommande liveframträdanden dokumenterar, samtidigt som de även presenterar samtida verk som annars troligtvis inte hade framförts i USA.

Ensemblen består av tonsättaren och multi-instrumentalisten Daniel Corall vars unika musikaliska röst bland annat tar sig uttryck i dragspelskonserter, mikrotonal elektronik, platsspecifika installationer och interdisciplinära samarbeten.

John Eagle är en tonsättare, musiker, ljuddesigner och lärare som undersöker ljudande rumsligheter, harmonisk modellering och olika stämningsmetoder.

Julia Holter är tonsättare, musiker och artist. Hennes intresse för olika klangliga förutsättningar har resulterat i inspelningar i en mängd olika miljöer, såväl som livespelningar, ofta med rösten i centrum.

Michael Pisaro är gitarrist och tonsättare som är känd för sina ”långformsverk, ofta med insprängda sjok av tystnad mitt i. Under de senaste femton åren har han även arbetat med fältinspelningar, elektronik, improvisation och tillsammans med större ensembler.

Cassia Streb är violinist och tonsättare. Hon arbetar främst inom den samtida musiken och den experimentella musiken och framträder regelbundet både som solist och med olika kammarensembler.

Christine Tavolacci är flöjtist, tonsättare och pedagog som specialiserat sig inom samtida musik. Christine är aktiv som solomusiker, improvisatör, curator och som musiker i kammarensembler och har under åren varit delaktig i framförandet av ett stort antal uruppföranden.

Tashi Wada är tonsättare och musiker vars verk utforskar harmoniska övertoner, resonanser och dissonanser genom precisa stämningar och gradvisa ändringar i tonhöjd.
Daniel Corral - dragspel, elektronik

John Eagle - valthorn, elektronik.
Julia Holter - s, synthar.
Michael Pisaro - g, laptop.
Cassia Streb - fi.
Christine Tavolacci - fl.
Tashi Wada - synthar, sirener.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook