x
Christian Kjellvander

Christian Kjellvander
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2018.11.11 Kl. 19:00

Den 26:e oktober släpps Christian Kjellvanders nya skiva, som fått namnet Wild Hxmans.
Söndag 11:e november besöker han Linköping Konsert & Kongress för att ge en konsert!

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

På “Strangers In Northeim” följer vi ett par genom en resa som tar dem till en präktig liten stad. I “Faux Guernica” hämtar Kjellvander inspiration från Baskiens rika historia och kultur. “Curtain Maker” är inspirerad av ett möte med en syrisk kvinna i Verona. Den artikulerar den outhärdliga tystnad som följer på en separation, tystnaden som följer efter att någon gått bort. Kan en musiker möta en mer paradoxal utmaning än att skapa ett sound för att uttrycka den eviga tystanden?

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

“The Thing Is” tar lyssnaren tillbaka till 90-talets Texas, till en förlust och ett sista farväl: “We’re all born with a weight / We get lighter for every day / Come on now, spread the love / Until we finally drift away.”

Kjellvanders nyfikenhet och aldrig sinande upptäckarlust är kärnan i den konstnärliga processen. “Ofta försätter jag mig i situationer och miljöer jag inte kan och inte förstår. Sen lyssnar jag, lär och försöker skriva.”

Insläpp kl 18:00
Lokal Backstage, ståplats
Paus nej

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till Konsert & Kongress Bistro för att njuta av en god bit mat och dryck från vår utsökta meny.

Förrätt - Rökt laxrulle fylld med färskost, toppad med forellrom och liten örtsallad

Varmrätt - Örtbakad fläskfilé serveras med rosépepparsås samt potatisgratäng

295 kr

* Vi tillgodoser givetvis avvikande allergikost kontakta oss innan.

Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30.
Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.

Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se