x

Nefertiti Workshop Orchestra
Nefertiti
D. 2018.19.09 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Nefertiti Workshop Orchestra / Elena "Jazz är Farligt" Wolay & Lisen Rylander Löve
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 19 september 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Jubileumsveckan fortsätter! Onsdagen bjuder på en tvådelad kväll med saxofonisten och kompositören Lisen Rylander Löve som röd tråd.

Vi får först höra Nefertiti Workshop Orchestra - NWO – med nyskriven musik av Lisen Rylander och Mikael Forsman. Missa inte chansen att möta morgondagens jazzmusiker när de spelar helt nyskriven musik av två välkända västsvenska jazzprofiler. Specifikt till vårt 40-årsjubileum, i samarbete med Högskolan för scen och musik, har Nefertiti bjudit in dessa båda komponister/musiker att skriva musik för improvisationsstudenter på HSM.

Sedan möts Lisen Rylander Löve och Elena Wolay i en spännande konstellation med DJ, saxofon, röst och live-elektronik! Missa inte!

NEFERTITI WORKSHOP ORCHESTRA

Om verken:
DEN GODA av Mikael Forsman

Visst skulle hon kunnat ana, den goda Nefertiti, att hon skulle ombesjungas, avbildas och föräras framtida skapelser i alla tänkbara former. Vem vet, hon kanske förväntade sig det. Hon, denna egyptiska storhetstids kejsarinna. Nefertiti. Den goda.

Varje improvisationsmusiker har sina sound och fria förhållningssätt till musiken. Så inrymmer också Den goda öppna former, där flera möjligheter att närma sig tonmaterial och text ges. Och vi har med oss Nefertiti. Jazzklubben. Wayne Shorter. Den egyptiska kejsarinnan. Den goda.

Mikael Forsman är tonsättare och gitarrist. Komponerar för de flesta tänkbara instrumentkombinationer, ibland för mer otänkbara som kajaker, bokställ, porslin m.m. Låter gärna texten låta med, den kan bli notbild eller vara sång. Är medgrundare av jazzgrupperna Cue Act (90-tal) och Chimär (00-tal) och kammerensemblen Innan hav. Musiken har framförts i Europa, USA, och Asien. Skapar gärna både evenemang och kompositioner för byggnader och platser såsom för Dorotea kyrka, Göteborgs konstmuseum och senast i maj för Lödöse museum. Och nu Nefertiti, vår jazzklubb!

IDAG ELLER IMORGON, ELLER NÄR SOM HELST av Lisen Rylander Löve
Vi får höra ett antal kompositioner med öppna former och lösa konturer där musikerna får ta stor plats och uttrycka sig med sitt personliga spel. Känslan och stämningen i en dikt av Karin Boye har fått ge inspiration och genomsyrar stycket. Det kan vara idag eller imorgon, eller när som helst…

Lisen Rylander Löve är en internationellt etablerad musiker och kompositör från Göteborg som är verksam inom jazz, elektronika och ljudkonst, både elektronisk och akustisk musik. Hon har genom åren utvecklat ett personligt saxofonspel och genom att mixa akustiska instrument som saxofon och röst med live-elektronik skapar hon sina egna unika ljudvärldar. Lisen spelar i, och komponerar musik för, ett flertal konstellationer, bl a jazzkvartetten The Splendor som har släppt tre kritikerrosade album och blivit nominerade flera gånger till Manifest och Jazzkatten. Under tolv år utgjorde hon ena halvan av elektronika/improvisations-gruppen Midaircondo som fick stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt för sin genreöverskridande musik och visuella konserter. Hon arbetar just nu med ett nytt soloprojekt.

Medverkande:
Komposition: Lisen Rylander Löve, Mikael Forsman
Elgitarr: Jonatan Stirner, Viktor Björk, Ciro Manuel Alves Da Silva
Kontrabas: Boel Mogensen, Simon Rangstedt
Saxofon: Ville Valentin Lähteemäki, Jonas Liljeberg
Sång: Maja Kirchhoff, Nils Mellenthin
Trummor: Per Eriksson, Jonathan Mattsson

ELENA "JAZZ ÄR FARLIGT" WOLAY & LISEN RYLANDER LÖVE
Elena Wolays kreativa vax-vändande av mystiska talskivor, galna saxofonsolon och bortglömda slagverksorkestrar blandas med Lisen Rylander Löves suggestiva och stökiga ljudvärldar av loopar, tenorsaxofon, röst och live-elektronik. Ibland helt improviserat och ibland planerat.

Elena Wolay är DJ, föreläsare, arrangör och journalist. Bland hennes många projekt märks "Jazz Är Farligt". Hon är onekligen en kreativ kraft inom Sveriges musik- och klubbscen, alltid med den fria musiken och den radikala konsten i centrum. Elenas jobb i musikens tjänst har uppmärksammats, senast i somras då hon blev årets mottagare av eldsjälspriset "badarpriset" och även hederspriset "basisten" som delades ut av riksförbundet svensk jazz 2017.

Elena Wolay - Skivspelare
Lisen Rylander Löve - Saxofon, röst, live-elektronik

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook