x
Avantgardet

Avantgardet
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2018.01.12 Kl. 21:00

Avantgardet slog igenom med dunder och brak med det hyllade debutalbumet För många dyra skor och döda ögon. På drygt två år har de gått från totalt okända till utsålda konserter på landets kreddigaste scener. Deras musik beskrivs som direkt och ärlig med texter som tagna ur dagboken. De har omtalats som något alldeles extra live och den 1 december gör de ett turnéstopp på Kulturens hus.
Efter sommarens stora hit "Ut i natten" är det dags för den uppföljande singeln ”Alltid bakom er” och den 7 november kommer albumet 'Alla känner apan' där det hyllade samarbetet med Jocke Åhlund fortsätter. Men trots den högintensiva produktionstakten i studion är det ändå som liveakt Avantgardet blivit mest omtalade.

– Att ge allt av oss själva och vår musik när vi spelar live tillsammans med vår publik har alltid varit det absolut viktigaste för oss. Den energi, kärlek och hoppfullhet som vi fått uppleva genom vår publik är omöjlig att inte påverkas av när jag sitter och skriver låtar eller sjunger in dem i studion. Så mer än någonsin tidigare är det här våra fans låtar och jag kan inte vänta på att få spela dem live, säger Rasmus Arvidsson.

Citat om Avantgardet live:
”Bland det vackraste jag sett” – Aftonbladet
”Gå och se det här så fort du bara kan” – Corren
”Landets bästa och mest levande rockorkester” – Sonic
”Vem faan kan värja sig mot detta?” – Gaffa
”Avantgardet live är något alldeles extra” – Borås Tidning
“Sveriges just nu största indieband Avantgardet” – Jönköpings Posten
“Det är intensivt, svinbra och sjuder av liv.” – Värmlands Folkblad
”Omöjligt att värja sig mot – Storartad indierock” – Folkbladet
”Det här är bland det bästa jag sett” – Norrbottens-Kuriren

Åldersgräns: 18 år
Arr: Kulturens hus