x

All in Twilight Med Jazzpianisten Peter Knudsen
Skeppar Karls Salong
D. 2018.16.12 Kl. 16:00

All in Twilight

Den internationellt framgångsrike jazzpianisten Peter Knudsen utforskar den klassiska musikens gränsland tillsammans med den klassiska gitarristen David Härenstam.
Ett möte som rör sig mellan det komponerade och det improviserade. Som språngbräda för sina musikaliska utforskningar använder duon bl a musik av den japanske tonsättaren Toru Takemitsu, vars gitarrsvit All in Twilight fått ge namn åt projektet. Utöver Takemitsu tar sig duon även an musik av bland andra Heitor Villa-Lobos, Erland von Koch och Astor Piazzolla.

Skeppar Karls Salong: facebook.com/skepparkarlssalong

Peter Knudsen har kunnat ses i en mängd genreöverskridande sammanhang, bl a med sin trio som turnerat i Frankrike och Skandinavien med sina jazztolkningar av Debussy och Ravel. I projektet ”Peterson-Berger Revisited” tog han sig an den jämtlandsbaserade nationalromantikern Wilhelm Peterson-Berger på jazzkvartettsättning med bl a Joakim Milder, en repertoar som spelades in i tonsättarens hem Sommarhagen.
Utöver detta har Peter arbetat med improvisation till körmusik, samarbetat med brasilianska musiker som Kiko Freitas och Zeca Assumpção, uppträtt med solokonserter och i diverse jazzkonstellationer.

Peter har tre skivutgivningar i eget namn, där det senaste albumet ”Sagas of the present” utgår ifrån hans originalmusik för oktetten Peter Knudsen Eight.
Som kompositör har han även turnerat med Stockholm Jazz Orchestra och den specialskrivna sviten ”Nature Spirits”, med beräknad skivutgivning hösten 2018.
Peter är även verksam som lektor i Musikalisk gestaltning vid Musikhögskolan, Örebro universitet, med undervisning i piano, improvisation och ensemble.

www.peterknudsen.com

David Härenstam har efter att ha avslutat sina högre musikerstudier med en Advanced Diploma för Professor John Mills vid Royal Welsh College of Music and Drama, medverkat på många CD, radio och TV inspelningar. Han har turnerat i Europa och Australien som solist och i olika ensembler. Musik som sträcker från Argentinsk tango och klassisk musik till improvisationer med egna ”David Härenstam Trio”. David har också spelat in sju skivor i eget namn som prisats av internationell press, och medverkat på inspelningar med ett stort antal musiker från cellisten Andreas Brantelid och pianisten Bengt Forsberg till Nya Zeeländska sångerskan Sophie Moleta.

www.davidharenstam.com/

Tider
Insläpp: 15:30
Spellängd: 80 min med paus