x

Bobo Stenson Trio
Nefertiti
D. 2018.30.11 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Bobo Stenson Trio
Nefertiti - Göteborg
Fredag 30 november 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Bobo Stenson Trio är en av de riktigt stora jazzgrupperna i Europa, välkänd såväl nationellt som internationellt, och med flertalet skivor utgivna på det prestigefyllda skivbolaget ECM.

Trions medlemmar har alla ett tydligt och eget musikaliskt språk som vävs samman på ett utmärkt sätt; Stensons lyriska pianospel, Jormins detaljrika och folkmusikinspirerade basspel, och Fälts kreativa och intuitiva trumspel. Tillsammans skapar de jazz i absoluta världsklass.

Bobo Stenson gjorde sig ett namn redan på 60-talet, då han spelade med storheter som Dexter Gordon, George Russell, Don Cherry och Stan Getz, innan han inledde ett samarbete med ECM vilket gjorde honom till en viktig medlem i flera banbrytande jazzgrupper, bland annat med Jan Garbarek/Bobo Stenson Quartet, Charles Lloyd och Tomasz Stanko. Bobo Stenson trio har funnits sedan 1980-talet, redan då med Anders Jormin på bas. På trumpallen har bland annat John Christensen och Paul Motian suttit genom åren, men sedan mitten av 00-talet trakteras trummorna av Jon Fält.

Bobo Stenson –p.
Anders Jormin –b.
Jon Fält –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook