x
Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau
Linköping Konsert & Kongress
D. 2019.17.02 Kl. 19:00

Albin Lee Meldau besöker Linköping Konsert & Kongress söndag 17 februari 2019!

Arvid Nero släppte sin debutskiva "Mother Earth" i våras och fick fina recensioner från Nils Hansson på DN, 4/5 stjärnor av Johan Lindquist på Göteborgs Posten och från Gaffa.

Musikaliskt rör Arvid sig i ett sammelsurium av olika genrer. Den djupa, bluesiga känslan finns där som grund i en genomarbetad ljudbild. Låtarna utvecklas ibland åt country och ibland åt soulhållet. Texterna bygger berättelser som vävs samman av ett vemod och lyfts fram av en röst som går rakt in i själen.
Han har tidigare spelat på festivaler som Peace & Love, Irisfestivalen, Festival del Mar samt varit supporting act åt flertalet artister.
Arvid är nu i studion och jobbar med nytt material för en kommande EP som släpps i januari/ februari.

Vi välkomnar Arvid Nero som supportakt till Albin Lee Meldau!

Albin Lee Meldau är göteborgaren med den själfulla rösten som har tagit det svenska folket med storm i ”Så mycket bättre”. Hans imponerande tolkningar och otroliga röst gör honom till en av årets mest intressanta artister.

16 februari kommer Albin Lee Meldau hit till GLAS.

Det var många som höjde på ögonbrynen då Albin Lee Meldau presenterades som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” 2018. Men även om han var doldisen i gänget har han länge varit internationellt hypad. Då Albin 2016 släppte debutsingeln ”Lou Lou” gick han snabbt från noll till 18 miljoner Spotifystreams. Singeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” slog ner som en blixt från klarblå himmel 2016. Kategorin soul möter pop hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge innan Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Sam Smith och James Blake. Året därpå kom den hyllade uppföljar-EP:n ”Bloodshots”, som ytterligare cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister. Sedan dess har Albin både gjort succé i ”Så mycket bättre” och släppt sin första fullängdare. På vinterns turné kan du räkna med en skön mix av ”Så mycket bättre”-favoriter som ”Spela min favoritvals” och höjdpunkterna från det hyllade albumet ”About You”.

”Att nån ska bräcka detta 2018 är svårt att tänka sig. Lycka till med det är allt jag kan säga.”–GAFFA, 6 av 6.

”Debutalbumet vittnar om en potential som för tankarna till Bill Withers, skaparen av evergreens som Lean on me och Ain’t no sunshine.”– DI Weekend, 4 av 5.

Insläpp kl 18:30
Längd anges ej
Paus Nej
Lokal Crusellhallen

Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00

Marmorbaren öppnar 2 timmar innan föreställningen.

Kongress Bistro har stängt denna kväll.

Är du på språng och föredrar något enklare så finns alltid vår Konsertmeny att beställa i baren. Konsertmenyn kräver ingen bordsbokning.


För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se