x

Svartöns Blues: SKY HIGH 40 År
Kulturens Hus, Restaurangen
D. 2019.05.01 Kl. 20:00

SKY HIGH – 40 år
För Clas Yngström började det i Göteborg, på punkklubben Errols, för 40 år sedan….Clas, Uffe Åhman och Börje Olevald körde ett gäng Hendrix låtar på kul, ingen tanke fanns på att detta skull bli ett heltidsjobb..
Namnet tog Clas från en Jimiboot, ett tidigt morgonjam inspelat live på ”The Scene” i NYC -68, med en lite onykter Jim Morrison, Johnny Winter och Jimi och komp… SKY HIGH!!
Efter direktsänt radiogig för P3,s ”Tonkraft” tog det riktigt fart och på en vecka hade bandet helt plötsligt full kalender ( 150 gig )
Nu 40 år senare kan Clas titta tillbaka på nästan 5.000 spelningar över hela världen.. CBGB´S i NYC, New Orleans Jazz & Heritage Festival, Glasnost Rock, med en publik på 300.000 pers i Tallin hör till höjdarna.
Ett tjog fullängdsalbum, filmmusik, kulturpris etc samt en plats i amerikanska Blues Hall Of Fame i kategorin ”Legendary blues Artist”, hör också till….
När SKY HIGH nu kommer till Luleå för spelning bjuds det på originalsättningen från hit albumet ”Freezin´Hot” 1985 med– Mats ”Östen” Östensson på trummor och Arne ”Mr Dynamite” Blomqvist – bas. EXTRA bonus blir ett set med Jimilåtar och material från första plattan, med Uffe Åhman på trummor!

NORTH COUNTRY
Mikael Thurfjell och Tor-Arne Moe i träffades 1996 – som kollegor på samma arbetsplats i Luleå.
North Country blev till under 2004 som ett hobbyprojekt. Med yrkeskarriärer på heltid – var de musikaliska ambitioner inte större än att skriva sånger, spela in, sjunga – och ha roligt.
Första plattan ”Soul Fire” var klar 2006. Runt 100 låtar senare är det åttonde albumet nästan färdigt – ”Goin’ South” släpps troligtvis i början av 2019.
Den första livespelningen gjorde North Country hösten 2014. Sedan dess har det blivit en handfull spelningar i Luleå, senast på hamnfestivalen förra sommaren.
Nu är det dags att testa en del av de nya sångerna inför publik.

Liveuppsättningen av North Country 2019 består av:
Mikael Thurfjell – gitarr, klaviatur, sång Tor-Arne Moe – gitarr, sång
Simon Wilhelmsson – trummor, Totte Wallgren – bas
Gunnar Sundström – klaviatur, Jonas Palo – gitarr
Martina Lundberg – körsång, Axel Moe – körsång

Arr: Svartöns Blues
Längd: ca 3,5 h inkl paus