x

HOVTURNÉN 2019 - PREMIÄR!
Mormors Bod, Stenestad
D. 2019.30.07 Kl. 19:30

Landets mest äventyrliga turné som rider genom skogarna från konsert till konsert.

MUSIK! HÄSTAR! KÄRLEK!

WILLE CRAFOORDS HOVTURNÉN I ÅR MED BABBEN LARSSON! PATRIK ISAKSSON! KARIN HAMMAR! OCH DE FANTASTISKA NIKLAS LIND OCH OLLE LINDER.

BABBEN LARSSON
har underhållit Sverige i drygt 30 år nu. Hon har slängt sig i Brunnar, varit Parlamentariker och haft både Stjärnor och Company i sina program. Prisad som roligaste kvinna ett flertal gånger, Karamelodiktstipendiat och inte minst fått Årets Edvard av KvP. Vid sidan av sin komiken har Babben även ett sidospår där hon sjunger jazz med storband och egen kvintett. Hon älskar även att sjunga stämsång vilket kommer att bevisas under Hovturnén. Gammal ryttare är hon också. Babben är helt enkelt Bäst i Test.

PATRIK ISAKSSON
En legend i rocksverige med ett pärlband av hits grammisar och Rockbjörnar genom åren. Duetter med bla Marie Fredriksson, Joey Tempest och Sarah Dawn Finer. I år firar han 20 år som artist genom att kasta sig upp i sadeln för sitt livs äventyr. En riktig kärleksspridare.

NIKLAS LIND
verkar vara överallt. Samtidigt. Han ger ut egenskriven, av recensentkåren hyllad musik på svenska. Han turnerar som musiker runt jorden med artister som Robyn, Eagle-Eye Cherry, Oskar Linnros och Lena Philipsson. Han syns i tv-rutan och på filmduken. Senast i tv-serien ”Vår tid är nu” där han sågs framföra sina egna rock’n’roll-låtar på DK-club.
Och nu! Till allas glädje åter igen! På hästryggen med Hovturnén!

KARIN HAMMAR
En av våra största jazzstjärnor på ständig resa över kontinenterna. Med över 2 miljoner streams på Spotify. Svårslaget vad gäller jazz. Och detta bara för en låt. Karin har släppt fem album i eget namn och spelat med alla. ALLA: Hon började spela trombon som tioåring, jonglerar med prestigefyllda utmärkelser som Alice Babs-stipendiet och spelar idag med världsartister på våra största scener. Denna sommar framförallt med HOVTURNÉN och lovar ett storartat äventyr i genreöverskridande mästarklass.

OLLE LINDER
En av landets mesta musikanter som synts med samtliga av våra största artister från Robyn till Lill Lindfors. I folkmusikens värld har han åstadkommit stordåd både i eget namn och med landets toppskikt. Andra länder som Brasilien har han alltid med sig både i höfter och fingersättningar. En återkommande favorit på Hovturnén.

WILLE CRAFOORD
Vår folkkäre Hovmästare har hunnit med allt från att uppfinna svensk hiphop med JustD, sälja guldskivor som jazz och visartist samt revolutionera dansbandsmusiken med Thorleifs och Tre Gringos. I hyllan trängs allt från rockbjörn och grammisar till povel ramel stipendium och Ulf Peder Olrog-pris. Sedan över ett decennium leder han varje år en av landets mest spektakulära scenshower: Hovturnén.


EN FAMILJEFÖRESTÄLLNING: TA MED GRANNARNA!

Tider:
Insläpp: kl 18:00
Starttid: kl 19:30
Eventets längd: 2 h och 30 min

Övrig information:
Parkering finns.
Möjligheter till förtäring finns på plats.
Handikappvänligt.
Barnvänligt.
Barn fri entré upp till 14 år.