x

NBB Möter Vivian Buczek Och Martin Sjöstedt
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2019.02.02 Kl. 19:00

Norrbottenspremiär för en stor röst – internationellt hyllade sångerskan Vivian Buczek!

Under konserten får du uppleva guldkorn från Vivian Buczeks senaste två skivor Curiosity och Ella Lives, som hyllar några av Vivians stora förebilder, jazzikoner som Ella Fitzgerald, Shirley Horn, Monica Zetterlund, Nina Simone, Wayne Shorter och Herbie Hancock. Allt detta varvas med egna kompositioner. Kvällen bjuder dessutom på härliga arrangemang av rytmsäkra pianisten/kontrabasisten Marin Sjöstedt som också leder orkestern.

Martin Sjöstedt är bekant för Norrbotten Big Band sedan tidigare då han genom åren återkommande gästat på kontrabas samtidigt som han spelat med jazzeliten runt om i världen. Med Martin Sjöstedts fina och spännande arrangemang vill Vivian Buczek blicka utanför ramarna och istället skapa någonting annorlunda.

Både Vivian och Martin är rotade i jazzmusiken men även i andra genrer. De strävar efter att skapa en gränsöverskridande musikupplevelse för lyssnaren, exempelvis som att klä gamla kompositioner i nyare skrud. Här kommer Vivians distinkta röst att lyftas på olika sätt som vokalist, instrumentalist och texttolkare.
– Jag tycker om när jag får leva ut känslorna i musiken. Det är därför jag håller på med jazz, det är friheten, här och nu i stunden, säger Vivian Buczek.

Det bådar gott inför Vivians premiär i Norrbotten!
Dynamisk, närvarande, spontan – och med glimten i ögat. Så beskriver hon sig själv, en av de absolut bästa jazzrösterna som vi länge velat presentera for publiken på Kulturens hus.

Vivian Buczek är en efterfrågad sångerska i Sverige och utomlands. Hon har rötter i Polen men är uppvuxen i Malmö och hon äger scenen med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an. Musiken i den har produktionen utgår från hennes eget perspektiv på livet. Repertoaren tar avstamp i förebilder och låtar som handlar om allt från att vara mamma och dotter till politik eller om hur det ar att komma från ett annat land – en kvinnas perspektiv oavsett var i världen hon befinner sig.


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus