x

NBB Möter Mikael Augustsson Och Gustavo Bergalli
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2019.13.04 Kl. 19:00

Här får vi möta landet Argentina i ett exklusivt program där influenser från den argentinska folkmusiken och tangon blandas med klassiker av de största inom latinsk jazz. Det spanska ordet quilombo betyder i folkmun ungefär kalabalik eller maxade känslor – något som är lite hetsigt, intensivt och rörigt. Ett uttryck som passar bra in på programmet som eftertraktade bandoneonisten Mikael Augustsson och svensk-argentinske världstrumpetaren Gustavo Bergalli presenterar. Augustsson åkte till huvudstaden Buenos Aires 1996. Redan då lockades han av de argentinska rytmerna och ville förkovra sig i att spela det avancerade tyska instrumentet bandoneon. Augustsson har också komponerat egen musik för denna produktion som tar avstamp i Argentinas kanske mindre kända afrorötter. Vi får också njuta av ett stycke signerat Bergalli.

Nya infallsvinklar och spännande tolkningar som kombineras med styrkan i Norrbotten Big Band genomsyrar hela programmet i skräddarsydda arrangemang av Mikael Augustsson och Joakim Milder.
Viljan att skapa något nytt och obeprövat är en drivkraft hos Augustsson, likaså den starka känslan för bandoneonen som trots sitt tyska ursprung idag mest kopplas samman med tangons suggestiva värld.

Rytmik, passion och elegans kan vi helt säkert räkna med när vårt storband gästas av dessa två mycket spännande solister


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus