x

NBB Möter Genevieve Artadi
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2019.23.11 Kl. 19:00

Vi presenterar stolt Los Angeles-artisten Genevieve Artadi - Norrbotten Big Bands huskompositör 2019!
Det är tradition att Norrbotten Big Band har en årlig huskompositör, ett initiativ som togs 2012 av bandets konstnärlige ledare Joakim Milder. Under 2019 blir det ett mycket intressant samarbete med Genevieve Artadi, mest känd som den ena halvan av duon KNOWER. De slog igenom med dunder och brak för några år sedan och 2017 besökte de Kulturens hus för ett mycket uppskattat uppträdande.
KNOWER:s elektropopfunk har gett dem en trogen publik världen över, men även på sociala medier och Youtube där deras videos ses av miljoner tittare. 2017 var de också förband till giganterna Red Hot Chili Peppers under en världsturné.
KNOWER turnerade i samband med sin spelning på Kulturens hus med Norrbotten Big Band runt om i Norrbotten. I Stockholm gjorde de också ett stopp för en konsert på Fasching och biljetterna sålde slut på bara några timmar. Publik som inte lyckas få biljetter till Stockholmskonserten tog sig ända till Norrbotten för att få uppleva KNOWER i ett ”big band blow out” som Louis Cole, den andra halvan av duon, och Genevieve Artadi själva kallar sin musik när den kombineras med storband.

Att vara huskompositör betyder att Genevieve Artadi under året kommer att komponera specialskriven musik åt orkestern som sedan framförs vid denna exklusiva konsert.

- Jag ser fram emot att skriva helt ny musik till Norrbotten Big Band, jag kommer ju att resa till Luleå regelbundet och experimentera fram riktigt cool musik i storbandsformat under hela 2019. Eftersom jag redan tidigare turnerat med dem vet jag att musikerna är öppna för ny musik och att de spelar fantastiskt bra, säger Genevieve Artadi själv om det kommande samarbetet.

Vad kan vi då förvänta oss av hennes kommande kompositioner?

- Det kommer säkert att finnas spår av KNOWER:s elektropop eftersom Louis Cole är min största förebild. Men helt säkert påminner musiken även om låtarna på mina soloalbum. Och så har jag Joakim Milder som ett bollplank och vi kommer säkert studsa både energier och idéer mellan varandra, vilket kommer föda helt ny slags musik för mig. Hans expertis när det gäller att arrangera musik för storband är ovärderlig, livfull och förfinad. Det blir ett mycket intressant år för mig och ett väldigt roligt samarbete som jag ser fram emot.


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus