x
Christian Kjellvander

Christian Kjellvander
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2019.08.03 Kl. 19:30

Singer-songwritern Christian Kjellvander kommer till Kulturens hus med sitt band och bjuder på musik – lika kompromisslös och melankolisk som egensinnig och personlig.

Christian Kjellvander var tidigare frontman i countryinspirerade rockbandet Loosegoats som bildades 1993. Men sedan början av 2000-talet har han mestadels ägnat sig åt sin solokarriär.

Till oss kommer Christian Kjellvander med ny musik i bagaget då han i höstas släppte sitt nionde soloalbum ”WILD HXMANS”.” Hans musik, med spår av americana, folk, indierock och blues, jämförs ibland med Leonard Cohen, Nick Cave och David Sylvain. Aftonbladet skrev i samband med senaste skivsläppet att ”Kjellvander är rakt igenom trollbindande. Den sju låtar långa sviten hör till det allra bästa han har spelat in”.

2002 släppte Christian Kjellvander sin solodebut “Songs From a Two-Room Chapel”. Den nominerades till en Grammis och blev hyllad av såväl publik som kritiker. Skivan följdes upp av turnerande, både i Sverige och Europa.

Christian Kjellvander har även turnerat med Nicolai Dunger och The Cardigans. Han har dessutom gett ut ett album tillsammans med sin numera avlidne bror Gustaf Kjellvander under bandnamnet Songs of Soil.

Arr: Kulturens hus
Längd: ca 90 min, ingen paus