x
Daniel Norgren - Wooh Dang

Daniel Norgren - Wooh Dang
Kulturens hus - Stora salen
D. 2019.02.05 Kl. 20:00

Fullsatt i Stora salen. Det var det i februari i fjol när Daniel Norgren helt solo äntrade scenen. Den 2 maj i vår är det dags igen, då den egensinnige artisten, känd för sin starka och personliga scennärvaro, åter gästar Kulturens hus, nu ackompanjerad av sitt band.

Daniel Norgren är under våren högaktuell med nya albumet ”Wooh Dang” som släpps i slutet av april. Skivan är inspelad med samma band som hänger med till Kulturens hus, det vill säga Anders Grahn på bas, Erik Berntsson på trummor och Andreas Filipsson på gitarr och banjo.

Under det senaste decenniet har Daniel Norgren kommit att ses som en av de allra främsta liveartisterna i landet. Den primala kraften i hans musik har genererat utsålda turnéer i såväl Sverige som övriga Europa.

Daniel Norgren har gett ut flera album och hans musikskapande hyllas av både kritiker och publik. Det finns en avskalad stryka i låtarna som genremässig utgår från en tidig amerikansk blues med rötter i amerikansk blues, gospel och spiritual. Bland de svenska artister som likt Daniel Norgren ägnar sig åt americana har han en självklar särställning.


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 90 min, ingen paus