x

Jazzfest Senior Mats Öberg Och Ann-Kristin Hedmark
Dieselverkstaden, Stora Scen
D. 2019.24.02 Kl. 16:00

Söndagen den 24 februari är det dags för Jazzfest på Dieselverkstadens stora scen.
Vi välkomnar alla men vänder oss särskilt till den seniora publiken. Vi kommer då att bjuda på ett eftermiddagsprogram av hög musikalisk kvalité. Arrangör av dagen är MID (Musik i Dieselverkstaden).

Program:
14:00 Isabella Lundgren med Carl Bagge trio, Dieselverkstadens stora scen
15:00 Musikquiz, Arenan, plan 3 Dieselverkstaden
16:00 Mats Öberg och Ann-Kristin Hedmark, Dieselverkstadens stora scen

Isabella Lundgren
Jazzsångerskan Isabella Lundgren kommer med Carl Bagge trio – Carl Bagge på piano, Niklas Fernqvist på bas och Daniel Fredriksson på trummor. Isabella Lundgren är en prisad jazzsångerska som har släppt flera plattor, bott och uppträtt i New York, spelat för utsålt konserthus, utbildat sig till präst och sommarpratat i P1.

Mats Öberg och Ann-Kristin Hedmark
Mats Öberg pianisten, multi-instrumentalisten och kompositören är kanske mest känd som halva Mats & Morgan och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder. Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker. Mats har gästat Dieselverkstaden tidigare tillsammans med Jonas Knutsson i Knutssons karameller. Nu är han tillbaka på stora scen, denna gång tillsammans med sångerskan Ann-Kristin Hedmark.
Den mångsidiga smått legendariska sångerskan Ann-Kristin Hedmark startade sitt första band redan som 11-åring. Ann-Kristin har en bred repertoar och sjunger allt från jazz, blues och svensk visa till kubansk musik.
Tillsammans gör dom programmet "2 och en flygel”. Titeln anspelar på Mats farbror Bernt Egerbladh, som hade det mycket uppskattade tv-programmet på 80-talet i SVT. Kvällens program består några smakprov från det gemensamma albumet ” Kom tillbaka innan du går” med musik av just Bernt Egerbladh och med texter av bl.a. Kristina Lugn. Dessutom får vi höra en mix av blues, jazz och någon ballad. Mats kommer också spela några egna improvisationer med scatsång.

Musikquiz
Delta i ett roligt musikquiz mellan akterna. Musiktävlingen pågår i Arenan där det samtidigt är försäljning av fika till förmånliga priser.

Biljetter 170 kr för en konsert och 250 kr för båda.
Biljetter går även att köpa i Dieselverkstadens infodisk tel 08-718 82 90
Varmt välkomna!
MiD
Musik i Dieselverkstaden.
www.dieselverkstaden.se