x

Jigs
Café Gula Huset
D. 2019.18.10 Kl. 19:00


Lördagen den 19/10 har vi äran att presentera en exklusiv återförening med dansbandet JIGS.Räkna med en oförglömlig kväll med en riktig hitkavalkad med melodier som - Hallå du gamle indian, Min Jojo, Vi har så mycket att säga varandra, Kors i jösse namn m.fl mfl.Vi öppnar dörrarna kl. 19:00 då kvällssbuffén står framdukad.Entré, Kvällsbuffé ink 1 öl/vin eller alkoholfritt alternativ 450:-Välkomna!JIGS:Jigs dansorkester från Trollhättan startade som så många andra band med popvågen i mitten av 1960 talet med spelningar på skolskutt, pop klubbar och privata fester.Men när popens stjärna dalade tänkte grabbarna i Jigs om. 1969 tog de steget fullt ut och började spela dansmusik. Då började också sångaren John-Olov ”Jota” Thorén och han blev snabbt Jigs ansikte utåt och gav bandet en egen profil.Bert Karlsson hörde Jigs på Club Alexander i Lidköping, han tände till och kom överens med Jigs om en skivlansering. Hallå du gamle Indian gick rätt in på svensktoppen i början av 1973 och Jigs blev professionella. Det blev ett gyllene samarbete med Bert Karlsson som resulterade i över en miljon sålda skivor och 10st guld och diamant skivor att hänga hemma på väggarna.Sångaren John-Olov ”Jota” Thorén slutade 1988 och Jigs fortsatte ett tag till men med minskad popularitet och orkestern upphörde 1992.1994 träffades original medlemmarna för en spelning hemma i Trollhättan. Succén var ett faktum och arrangörerna började ringa men det gick inte att starta om på grund av familjer, karriärer mm.Tryggve Johansson gitarrist/Kapellmästare i Jigs och sångaren John-Olov ”Jota” Thorén har hela tiden hållit kontakt och när studenterna i Lund våren -02 ville höra Hallå du gamle Indian m.fl. låtar, åkte Jota dit och sjöng. Jigs låtarna blev kult bland studenterna och hösten 2002 flög Jota till Stockholm för att sjunga live i P3 programmet ”Så funkar det”.Tryggve och Jota började planera att spela ihop igen och att släppa en CD med gamla inspelningar plus två nyinspelningar. Sagt och gjort! 2 nyskrivna låtar med lite gammalt Jigs stuk spelades in och Bert tände på iden och det blev en CD med 2 nya låtar, alla 10 svensktopps hitsen och 8 önskade låtar från perioden 69-89. Plattan släpptes 15 oktober, 2003 på Bert Karlssons bolag Mariann.Under sommaren 2003 genomförde Jigs några spelningar bl.a. på dansbands veckan i Malung som också spelades in för I afton dans P4.2011 var det dags igen då återförenades Jota, Tryggve, Peter, Anders och Ulf för en spelning på Cortina i Falkenberg för att återuppliva AC/DC spelningen 1976 för 35 år sedan. Klipp finns på Youtube.Jigs har i april 2018, 46 394 lyssnare per månad på Spotify och mest spelad är ”Min jojo” som har spelats över en miljon gånger (1 113 233).Låtar på Svensktoppen:

Hallå du gamle indian

Igen och igen

Att skiljas är att dö lite grann

Vi har så mycket att säga varandra, Årets låt -74 trots ABBAs Waterloo

Kors i jösse namn

Under vår sol

Robot Romeo

Maria Kom i min famn

Söndag låg på sista svensktoppslistan innan uppehållet -82 Dessutom blev Min Jojo en landsplåga, men hamnade aldrig på Svensktoppen.Skivproduktion:

Goabitar 1-11

10 I Toppar 1 och 2

Greatest Hits

Expressen CD

Guldkorn & rariteter plus massa singlar sammanlagt 17 Lp & CDLite fakta och Kuriosa om Jigs.

Jigs låg bl.a. på både 1:a och 3:e platsen på svensktoppen samtidigt med Vi har så mycket att säga varandra och Kors i jösse namn.Jigs placerade sig dessutom högt både på Kvällstoppen och senare på mest sålda LP listan med både 10 i toppar 1 och 2 samt sin goabitar serie.Jigs vann ett flertal omröstningar som t.ex. mest önskade band och populäraste band både i Småland, Skåne och Norrland. Även topplaceringar i Expressens stora popularitets tävlingar.Jigs spelade för nästan 50 000 personer på nya Ullevi i Göteborg i samband med UEFA cupen i fotboll.