x

Covenant
Kulturbolaget
D. 2020.28.08 Kl. 21:30

Våren kännetecknas ofta av att kvällarna blir ljusare, men i år blir Valborgsmässoafton på KB mörkare än någonsin när vi fyller dansgolvet med gotisk synth! På scen ser vi inga mindre än Covenant, Cryo och Abu Nein. Bakom DJ-båset ser DJ Covenant, Bats Out Of Helsingborg och DJ Poeten till att dansen aldrig tar slut!

COVENANT
Helsingborgsbaserade Covenant grundades 1986 och har sedan dess tagit världen med storm med sin mix av synthpop och EBM. Med mängder av hits, ”Call The Ships To Port” och ”Bullet” för att nämna några, har de satt ett bestående avtryck på scenen. I fjol släppte de EP:n ”Fieldworks Exkursion” och visade genom den att de är lika relevanta som alltid. Du kan räkna med en ordentlig show när de intar KB i vår!

CRYO
Svenska Cryo har de senaste åren växt till en av våra största exporter på den elektroniska scenen. Med spelningar på alla större festivaler, inklusive Amphi, E-Only, E-tropolis och Wave-Gotik-Treffen.

Förra året släppte bandet albumet "The Fall Of Man" som hyllats av media världen över och placerade sig på flera musiktidningars årsbästa-lista under 2019. Nyligen var bandet för tredje gången även nominerade i kategorin "årets synth" på Manifestgalan. Live är Cryo 100% energi utan döda stunder. Räkna med att hela KB kommer att skaka.

ABU NEIN
Det enigmatiska och elektroniska projektet ABU NEIN kännetecknas av en mörk och gotisk ljudbild med element av åttiotalsinspirerad synth. Efter debut-EP:n ”I Will Rise” som släpptes november 2019 har de redan hunnit vara förband till True Moon, Kite och The Legendary Pink Dots.

DJs:
DJ Covenant
Bats Out Of Helsingborg (Neostalgia / Transmission)
DJ Poeten (Atmosphere X / Nostalgifesten)