x

Mattias Alkberg
Kulturens hus - Stora salen
D. 2021.10.09 Kl. 19:30

Konserten är flyttad till 10 september 2021.Köpt biljett gäller till nya datumet. Mer information kommer inom kort till den mailadress som användes i samband med biljettköp.

MATTIAS ALKBERG
Tiden går. Och när det gäller Mattias Alkberg är det samma sak som att den kreativa processen fortsätter i oförminskad takt. Vinnarna är hans trogna och växande skara av fans och publik.

Först var det tänkt att han skulle kliva upp på scenen i Kulturens hus den 1 oktober förra året, redo att presentera material från sin då senaste skiva, Bodensia. Albumet, Alkbergs första soloskiva på tre år, blev en succé som slog knock på luttrade kritiker och recensenter. Det enda bekymret hette coronapandemi och var orsaken till att turnén fick flyttas fram, först till våren 2021 – och nu till hösten.

Resultatet av dessa flyttar är att det nu blir en helt ny turné. Den 1 april släpper Mattias Alkberg sitt nya album Häxor, hans 30:e i ordningen. ”En samling historier och låtar om livet i en patriarkal värld”, som han själv beskriver det.

– Kanske är det inte varje människas plikt, men det är min, att gå några mil i någon annans skor. Att leva sig in i någon annans omständigheter och predikament. Och jag har det jag har. Jag går i de skor jag ser. Det är egentligen allt, säger Mattias Alkberg.

Två låtar från det nya albumet finns att lyssna på redan nu, ”Brända skepp” och ”Gudrun och Andreas”. Mer material finns möjlighet att lyssna till live den 10 september i Kulturens hus. Missa inte.

Observera att konserten kommer att vara i Lilla salen.


Arrangör: Kulturens Hus