x

Richard Lindgren & Simon Nyberg - Duo, KB, Kulturbolaget
KB-Lounge
D. 2020.04.11 Kl. 18:30

Onsdag den 4 november äntrar Richard Lindgren lounge-scenen på KB ackompagnerat av Simon Nyberg på diverse stränginstrument för en avskalad och intim konsert.

Richard Lindgren är en singer/songwriter i världsklass. Kanske den enda i Sverige som kan mäta sig med de stora på andra sidan Atlanten. En liveartist som har fullständig närvaro och känsla. En artist som är lika bra oavsett om han står ensam eller med sitt omtalade band.

Richard Lindgrens låtar handlar om de stora, existentiella frågorna. Om kärlek och död och mörkret och förvirringen som är ständigt närvarande. Tungt och deprimerande kan det tyckas, men mitt i det nattsvarta hittar Richard alltid en strimma av ljus. En hälsosam självdistans, svart humor och en i grund och botten livsbejakande hållning gör lyssningen inte bara uthärdligt utan rent av till ett nöje. Och vad kärleken beträffar är Lindgren en obotlig romantiker, oavsett vad han själv säger. Kärleken må gå åt helvete för det mesta men han slutar aldrig tro på den. Och han slutar aldrig att tro på musikens kraft.