x

FINK
Trädgår'n
D. 2022.29.01 Kl. 18:00

Räkna med två finstämda indiefolkhöjdpunkter då Fink gör dubbla Sverigespelningar med sin triosättning i januari!

Då Fink nu är aktuell med albumet ”IIUII” (It Isn’t Until It Is) handlar det både om en återblick och ett steg framåt. Det rör sig om en alternativ version av ett greatest hits-album, där Fink har botaniserat i den digra katalogen och gjort nyinspelningar på de mest centrala låtarna.

Från de tidiga årens fokus på dansmusik och dj-ande i London har Fin Greenall rört sig mot den atmosfäriska indiefolk, som de flesta numera förknippar Fink med. Längs vägen har han även samarbetat med storheter som Amy Winehouse och John Legend, hörts i bland annat ”12 Years A Slave” och ”Better Call Saul” samt rört sig sömlöst mellan att vara soloartisten Fink och den givna mittpunkten i trion med samma namn.

På ”IIUII” återvänder Fin till älskade låtar som ”Looking Too Closely” och ”Warm Shadow”. Men istället för att endast göra en halvhjärtad, remastrad samlingsskiva består skivan av nyinspelade versioner, där låtarna har klätts i den mognad och de djupare nyanser som endast ålder och erfarenhet kan ge upphov till.

Nu kommer Fink i sin triosättning till Sverige för dubbla konserter och du kan räkna med att få höra det mesta av det bästa från en lång och imponerande karriär.