x

Helen Sjöholm - en Ny Tid
Linköping Konsert & Kongress
D. 2021.08.12 Kl. 19:00

Under 25 år av framgångar på scen och skiva, samt i TV, film och i radio, har Helen aldrig gjort ett soloalbum med nyskrivet material. Den 25 september i fjol släpptes det efterlängtade albumet "En ny tid” som älskades av fansen. Nu är det äntligen klart att Helen åker ut på en Sverigeturné under hösten 2021, biljetterna släpps den 4 juni kl. 10:00 via blixten.se/helen-sjoholm

"Efter att ha snickrat ihop plattan "En ny tid under våren 2020, coronasäkert med musikanter som skickade in filer eller kom in var och en för sig till studion, har jag längtat SÅ efter att få blåsa in "liveluften" i de här nya låtarna. Det är mycket man längtar efter... Publikens sorl, förväntan, den gemensamma upplevelsen och musicerandet på plats - långt bort från Teams och Zoom. Här och nu-känslan. Jag ser fram emot att hitta en skön blandning av låtar; de nya med de 'gamla' och kanske även något otippat. Att äntligen få åka ut med det här bandet och möta publiken blir en FEST!”, hälsar Helen.

Helen Sjöholm fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Under sin karriär har hon bland annat belönats med det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken två gånger, hon har tilldelats Thalia-statyetten för sin roll som Kristina och 2018 tilldelades hon den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus” för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska. I höstas släppte hon sitt första soloalbum med nyskriven musik och medverkade även i TV-succén 'Så mycket bättre'.

"En ny tid", som producerats av Andreas Dahlbäck, är ett mycket personligt album där Helens eget avtryck märks tydligt och som rymmer specialskrivet samt handplockat material. Paulina Palmgren och Jonatan Järpehag har bidragit med flest låtar. Bland övriga låtskrivare märks bland andra Anna Ternheim och Andreas Mattsson. En låttext är baserad på en krönika (!) av Linda Skugge. Soundmässigt går det att associera till singer-songwriters, vare sig de var verksamma i Kalifornien på 70-talet eller finns i Stockholm i dag, och rötter i den svenska visan.

Det är med albumet ”En ny tid” som Helen, tillsammans med ett sexmannaband, beger sig ut på en turné i höst och som har premiär i Halmstad/Halmstad Teater den 2 oktober.

Helen Sjöholm

Andreas Dahlbäck - Slagverk
Rickard Nilsson - Piano
Jerker Odelholm - Bas
Ola Gustavsson - Gitarr
Lovisa Samuelsson - Cello, m.m.
Erik Arvinder - Violin, m.m.
Samma biljett och plats gäller!

COVID-19 information:

Regeringen har nu beslutat att från och med den 1 december 2021 måste alla besökare uppvisa ett vaccinationsbevis (covidbevis) innan de ges tillträde till spelstället. Detta gäller för alla som är 18 år eller äldre (ungdomar under 18 år ska kunna styrka sin ålder).
Vaccinationsbeviset ordnar du enkelt via www.covidbevis.se

Observera att det inte räcker med ett negativt testresultat, du behöver ha ett vaccinationsbevis!

Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig så är du undantagen kravet på vaccinationsbevis. Läkarintyg ska då visas upp i stället.

Här kan du läsa mer om covidbevisen: https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/svar-pa-vanliga-fragor-om-covidbevis/

Tänk på att även ta med dig legitimation till evenemanget, och kom i god tid – inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

För allas trygghet följer arrangören den lokala utvecklingen av Covid-19, och de åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och arenans hemsida då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

Biljetterna är inte personliga så hinner ni inte vaccinera er till evenemanget så går det bra att överlåta biljetterna till någon annan.

Arrangör ALL THINGS LIVE
Konsert & Kongress öppnar kl 17:30. Scanning av vaccinationsbeviset sker innan du går in i byggnaden vid huvudingången via Konsistoriegatan!
Insläpp till Crusellhallen: 18:30
Längd 1 timma 45 minuter
Lokal Crusellhallen

Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se