x

Tomten Är Ensam
Scalateatern
D. 2021.29.12 Kl. 19:00

Ni sitter i soffan, barnen är spända av förväntan och en stressen börjar infinna sig, - Var fan är han?
Gav jag rätt portkod? Kan han ha glömt? Hur kan han vara så här respektlös? Men så ljuder dörrklockan.
Han har aldrig glömt, för han har inget annat att göra, det är därför du frågade precis honom.Tomten kan aldrig tacka nej, trots att han egentligen vill vara någon helt annanstans.Tomten Är Ensam är en tragikomisk föreställning som tar oss igenom komikern Nisse Hallbergs senaste julafton, en afton som var fylld av sorg, ilska och uppvaknanden. För hur kunde det bli så här? Varför är han den som står där utan familj och är alla vänners förstahandsval då det kommer till att dra på sig skägget och få uppskattning i form av dillsnaps av paranötter? Svaret finns i uppväxten och dess jular. Det finns i familjens DNA och det är det locket vi måste lyfta på vare sig vi vill er inte. Det är en uppslitande resa i två akter och ni är inbjudna. God Jul.

Om Nisse Hallberg:
Nisse Hallberg är en av landets allra mest uppskattade stand up-komiker. Med två Sverige-turnéer i bagaget och otaliga klubbframträdanden har han byggt upp en trogen fanskara över hela landet med sin storybaserade humorstil. Ni har säkert sett Nisse i bl a SVT's Släng Dig i Brunnen, Stand Up Sketch Show, Bäst i Test, Alla Mot Alla på Kanal 5, Manick på Tv6, som programledare för Comedy Central Stand Up - Utan Gränser eller läst nån av hans syrliga krönikor i Café samt från mycket annat. Men det är framförallt på stand up-scenen som Södermalmssonen Hallberg kommer till sin rätt.

Nisse vann 2015 utmärkelsen ”Årets nykomling” på Svenska stand up-galan med motiveringen, ”En diamant av naturlig rolighet. De senaste åren har han välförtjänt fått en stor skara beundrare. Humor med den här sortens autenticitet är som ljuv jazz för själen.”