x

Good Riddance
Kulturbolaget
D. 2022.08.06 Kl. 21:00

Kalifornien-baserade punkarna Good Riddance gör sällsynt nedslag i Sverige i sommar och kommer till KB i Malmö den 25 juni!

Hardcore/punk-bandet Good Riddance från Santa Cruz, Kalifornien bildades i början av 90-talet. Gruppen växte fram ur delstatens surfing- och skateboardkultur och influerades av band som Black Flag, The Adolescents, TSOL, Bad Religion och Sick Of It All.


Efter några år plockades de upp av skivbolaget Fat Wreck Chords och första fullängdaren "For God and Country" var ett faktum. Under det kommande decenniet blev det en hög plattor och ett flertal turnéer världen runt med sin politiskt laddade musik. Good Riddance donerade en del av intäkterna från skivförsäljningen till olika organisationer och gjorde vad de kunde för att öka medvetenheten om allt de kände starkt för.

I maj 2007 spelade Good Riddance sin sista show, passande nog i deras hemstad Santa Cruz. Medlemmarna gick sedan sina olika vägar, men 2012 beslutade de att träffas och spela några konserter igen. Anledningen var enkel - de saknade låtarna. I somras släppte de senaste skivan ”Thoughts and Prayers” och i juni återvänder de till Europa med bagaget fullt av såväl gammalt som nytt material!