x

The Wannadies
Kulturbolaget
D. 2022.28.04 Kl. 20:00

Det ikoniska indiebandet The Wannadies är tillbaka med ny musik och en miniturné! Den 25 mars besöker de Malmö för en konsert på KB. Biljetter ute nu!

“Can´t Kill the Musikk”. Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släpper sin första singel på 18 år mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Sällan har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, "Shorty" och "Hit" nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftå-artistens Mika Johansdotter färska version.

2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album. ”Before & After”. Det var också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singel släpptes. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen.

Men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika mycket en familj som ett band. De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.
Under 2020 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring; ”You can´t kill the music, pop the rock, can´t make a good thing stop”.