x

Ale Möller & Göteborg Wind Orchestra
Kulturbruket på Dal
D. 2021.13.11 Kl. 19:00

Ale Möller är en multi-instrumentalist som spelar allt från mandola och dragspel till olika sorters flöjter, kohorn, stränginstrument, hackbräde och ibland en bensinslang med klarinettmunstycke! Hans musik och uttryck är medryckande och rör sig i gränslandet mellan folkmusik, världsmusik, improvisation och konstmusik. Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester vars kännetecken är den musikaliska bredden med unik klang och samspelthet men även individuellt skickliga musiker av högsta klass.

Kombinationen med Ale Möller och Göteborg Wind Orchestra är en upplevelse för både publik och medverkande. Med på scen är också Calle Rasmussen dirigent, Johan Graden keyboard, Bård Ericson kontrabas samt Olle Linder trumset och slagverk.

Större delen av konserten innehåller nyskriven musik som är särskilt komponerad till Göteborg Wind Orchestra. Detta har bland annat möjliggjorts tack vare bidrag från Statens kulturråd och deras stöd som kallas samverkan med komponister. Det blir alltså ett uruppförande som har växt fram ur Ale Möllers kärlek till musiken med 50 års erfarenhet av gränsöverskridande samarbeten och influenser samt en fortsatt nyfikenhet och spelglädje

Arrangör: Kulturbruket på Dal

Ang covid-19
Våra besökares trygghet och deras upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på föreställningar ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Kulturbruket på Dal följer Västra Götalands-regionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19.

Vi anpassar alla delar av vår verksamhet för att kunna genomföra evenemang på ett säkert sätt. Till exempel säljer vi endast biljetter med två stolars mellanrum, använder flera entrédörrar och undviker pauser i föreställningarna. Givetvis finns alltid handsprit på plats och vår SparbankSalong är väl ventilerad.

Längd: ca 1,5 h