x

NBB Möter JOSEFINE CRONHOLM
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2021.30.10 Kl. 19:00

I Norrbottens Big Bands serie av hyllningskonserter till en utvald musiker har turen nu kommit till jazzsångerskan och kompositören Josefine Cronholm. Hon blir den första kvinnan att föräras med en kväll av skräddarsydd musik och intressanta musikaliska överraskningar som publiken får njuta av i Lilla salen, lördag 30 oktober.


Född 1971 och uppväxt i Skåne i ett hem där musiken fick ta stor plats valde hon länge mellan teater, dans och musik. När hon väl hade bestämt sig för att satsa på musiken flyttade hon 1995 till Köpenhamn för att studera vid Musikkonservatoriet. Sedan dess har den danska huvudstaden utgjort basen för en imponerande jazzkarriär på scener världen över – som solist men också i många olika projekt och konstellationer.

Hittills har Josefine Cronholm gett ut fyra soloalbum. Den senaste, Ember, kom 2018 och bland dem hon samarbetar med finns artister som Marilyn Mazur, Django Bates, Jacob Fisher och många andra.

Naturligtvis är hon också en del av den svenska jazzscenen där hon prisats och uppmärksammats genom åren. Som kompositör är hon mån om att lägga till ett djup i musiken och hon arbetar länge med sina texter. Hennes förhållande till orden anas inte minst i hennes sätt att sjunga och gestalta känslor med hjälp av rösten.

Nu är det alltså dags för ett antal kompositörer och arrangörer att ta fram skräddarsydd musik och intressanta musikaliska överraskningar för Josefine Cronholm i hyllningskonserten på Kulturens hus.


Rullstollsplats bokas genom Kulturens Hus biljettkassa
0920-455900

Arr: Kulturens Hus