x

Rigmor Gustafsson
Kulturkvarteret VOLYMEN
D. 2021.05.11 Kl. 19:00

Rigmor Gustafsson återvänder i höst till Örebro. Rigmor Gustafsson spelar i Volymens konsertlokal i Kulturkvarteret - Nu med fokus på svenska texter. Det blir sånger av t.ex. Cornelis Vreeswijk och texter av Hasse &Tage, Beppe Wolgers och Anders Lundin. Konserten bjuder på en hel del musik från den svenska låtskatten men också jazzklassiker i svensk skrud samt egna kompositioner.

Rigmor har till dags dato släppt tio skivor i eget namn, som alla visar på en ständig lust att ta nya vägar. Det har gjort henne till en av Sveriges, Europas främsta och populäraste jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Bland annat har hon tagit emot Kungliga Akademiens Jazzpris, Sveriges Radios pris Guldkatten och medaljen Litteris et artibus från hans Majestät Konungens hand. Hon har också fått en Grammis för albumet Alone with you som innehöll enbart hennes egna kompositioner och tre av hennes album har sålt Guld.

– Jag har alltid hittat på melodier och ackordföljder sedan jag var liten. Jag älskar att sitta vid pianot och bara sväva bort. Det är och kommer alltid att vara en stor del, kanske den största delen, av mitt musicerande, och det är till 100 procent lust och glädje. Men jag känner inte att jag alltid måste framföra min egen musik. Däremot måste jag alltid hitta ett förhållande till en låt. Melodin eller harmoniken måste vara bra och jag måste kunna identifiera mig med texten. Då kan jag bli totalt närvarande i musiken. Och det är det viktigaste för mig!
-Rigmor Gustafsson

Längd: 2 x 40 min + paus
Konsertlokal: Volymen, Kulturkvarteret i Örebro.
Onumrerade sittplatser
--
Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat.
Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.