x

Isabella Lundgren - Look for the Silver Lining
Kulturkvartetet AKUSTIKEN
D. 2021.10.10 Kl. 16:00

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik.
Nu är Isabella aktuell med albumet: Look for the silver lining, en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, med klassiker som ”Smile” och ”Fly me to the moon”. Det är en skiva sorg och om hopp. Om den ovisshet och det lidande som ett mänskligt liv innehåller, men med en förtröstan över den mänskliga godheten.

”Den som har ett varför kan överleva nästan alla hur”, skrev filosofen Fredrik Nietzsche.
Jag har stått mitt i många hur som varit så smärtsamma att jag undrat om jag skulle komma ut på andra sidan.
Men det har jag gjort, varenda gång.
Fastän jag har varit så nära den gapande avgrunden.
Precis som så många före mig,
För mänskligheten är en särskilt uthållig art, som kan resa sig ur askan och förvandla det fruktansvärda till något vackert."
- Isabella, 2020 Stockholm

Isabella Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.

2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Paus 30 minuter för möjlighet till glas vi , öl via Kulturbistron. Om mat önskas innan konserten vänligen kontakta Kulturbistron, se kontaktuppgifter på https://www.facebook.com/Kulturbistron.

Medverkande:
Isabella Lundgren Sång, Carl Bagge Piano, Niklas Fernqvist Bas, Daniel Fredriksson Trummor, Daniel Migdal Violin, Henrik Naimark-Meyer Violin, Riikka Repo Viola, Fred Lindberg Cello.

Paus: 30 min.
Slut: Ca 18.30
Onumrerad sittplats
Lokal: Akustiken, Kulturkvarteret

Arrangör av evenemanget: Örebro Jazz & Beyond
I samarbete med: Kulturkvarteret, Musikhögskolan och Sensus