x

Timo Alakotila Med Grupp
Gävle Konserthus
D. 2021.17.11 Kl. 19:00

Timo Alakotila med grupp

Gränsöverskridande musik, såväl länder som genrer emellan, där uttrycket ”all bra musik är jazz” får en ny innebörd. Musikens starka improvisatoriska inslag med rötterna i nordisk folkmusik skapar en kulturell evighetsmaskin.

Dessa musiker trivs inte i trånga utrymmen och förenas i sin önskan att prova nya idéer samt överraska och underhålla sin publik.
Timo Alakotila är känd som en av Finlands mest eftertraktade musiker, kompositörer och grundare av folkmusikgruppen JPP. Han har medverkat på över 250 skivproduktioner och bland annat skrivit musik till Australian Chamber Orchestra, Scottish Symphony Orchestra och Kronos-kvartetten.

I september 2017 fick Timo äntligen möjlighet att förverkliga en musikalisk dröm genom att bjuda in sitt eget band till G-Livelab i Helsingfors. Elias Frigård, med ett delat kulturarv från Sverige och Finland och genreöverskridande musikalitet som får det att hetta till. Hannu Kella, en av grundpelarna i den internationellt kritikerrosade världsmusikgruppen Tsuumi Sound System samt Panu Savolainen, ekvilibrist på vibrafon och ledande inom den moderna finska jazzgrenren. Dags att koppla på strömmen och dyka in i det okända, missa inte detta!

Timo Alakotila piano, Panu Savoliainen vibrafon, Elias Frigård sax, Hannu Kella dragspel.

Konsert längd: ca 1,5 tim utan paus.

Arrangör: Gävle JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908