x

PASCAL
Kulturens hus - Loungen vån 5
D. 2021.01.10 Kl. 21:00

SUPPORT - KRAKE

Pascal är tillbaka med sitt sjätte album ’Fuck Like A Beast’. Och de är tillbaka med en större frustration än någonsin tidigare. De bjuder på en uppvisning i desperat, slamrig och nervig rockmusik i Loungen, fredag 1 oktober.

Efter att det förra albumet spelades in i världsberömda Hansastudion i Berlin kände de att de ville tillbaka till en snabbare och mer direkt inspelning, vilket resulterade att hela albumet i princip spelades in under en långhelg i Ingrid Studios i Stockholm tillsammans med Johan Gustafsson. Tanken var att inspelningen skulle vara mer som när de spelar live och får extra energi ifrån varandra. Resultatet gör en inte besviken och är ett av deras mest kompromisslösa album hittills.

Även om alla låtar skrevs och spelades in precis innan pandemin slog till med full kraft så har det alltid funnits nåt i deras musik som passat utmärkt för såna här tider. Frustration och ilska över människors mentala instängdhet och trångsynthet har alltid legat nära Pascal och de levererar allt med en hunger och intensitet som hos någon som inte har något att förlora. Det nattsvarta och ångestfyllda bärs upp av humoristisk vemodighet och kärleken finns där som ett räddningsplank, om man väljer att ta den. De har bemästrat refränger som borrar sig in som virus i hjärnan och är experter på sitt primitiva, nästan våldsamma sätt att hantera sina instrument. Bara att släppa taget och njuta fullt ut.

Krake spelar driven gitarrock på svenska - en blandning av lika delar nerv, ös och reverb. Medlemmarna har ett förflutet i en massa okända punk- och indieband, och dessutom en eminent gitarrist i Malin Skarin som suttit bakom trummorna i indiefavoriter som Hondjävul, Eterkropp och Den brinnande busken.

”Våra låtar är ett försök att få fatt på något om tillvaron. Hur det är att vara människa. Stora känslor som sorg, ilska och glädje men också de där små känslorna som irritation, trötthet och förvirring. Något mer än att halka sig fram till jobbet, hälsa på någon på Konsum och somna framför teven. Men också om det."

Krake består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Johan Algander (bas), Malin Skarin (gitarr) och Fred Sundström Kanon (trummor). I våras släppte de mini-EPn "Det vanliga" producerad av Frithiof Stenvall (Tall Blonde, Sara Wohlin Zerpe) och inspelad i BD Popstudion i Luleå.

Åldersgräns 18 år, baren är öppen från 20.00

Rullstolsplats bokas genom Kulturens Hus biljettkassa 0920-455900.

Arrangör: Kulturens hus