x

Rymden
Gävle Konserthus
D. 2022.23.03 Kl. 19:00

INSTÄLLT!

Evenemanget är inställt. Mer information om återlösen av biljetter kommer inom kort till den mailadress som användes i samband med biljettköp.


Bara namnet säger väl något om hur universellt storslaget detta projekt är. Skandinavisk jazz är redo att ta steget in i rymdåldern!

Dan Berglund och Magnus Öström har brutit ny musikalisk mark i årtionden och gjorde med E.S.T. ett musikaliskt avtryck som fick fäste på en global nivå som en av Sveriges viktigaste jazzgrupper som dessutom bröt sig in i populärkulturen.

Många år efter Esbjörn Svenssons tragiska bortgång, och långt in i sina respektive solokarriärer, bestämde de sig för att plocka upp luren och ringa vännen, tillika en av Nordens främsta pianister och kompositörer, Bugge Wesseltoft. Varpå RYMDEN uppstod.

Detta samarbete blandar melankoliskt och atmosfäriskt sångskrivande, dramatiskt laddade rytmer och virtuost framförd jazz på högsta nivå. Redan har de spelat konserthusturnéer och gjort supersuccé.

Lineup:
Bugge Wesseltoft - piano, keyboards
Dan Berglund - bas
Magnus Öström - trummor

"Trions musik är verkligen gränslös, och Magnus Öström, Bugge Wesseltoft och Dan Berglund är inte bara stjärnor. Den månghövdade publiken är förmodligen överens om att Rymden förtjänar att bli lika stora som... tja, som själva rymden."
- Rasmus Klockljung, Lira

Föreställningens längd: Ca 90 min, ingen paus.

Åldersgräns: 13år

Arrangör: Gävle Konserthus

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.