x

Jazzfeeling 2022
Black Box, Studio Acusticum
D. 1970.01.01 Kl. 01:00

Biljettköpare har själv ansvaret för att hålla sig uppdaterad om de restriktioner och riktlinjer som finns vid tidpunkten för evenemanget.
Dessutom vill vi göra dig uppmärksam på våra eventpartners villkor och policies samt eventuella restriktioner och förbud från myndigheter som syftar till smittskydd, folkhälsa, säkerhet och ordning.


Få dig en riktig Jazzfeeling under 2021

Vid köp av jazzabonnemang får du förmåner på köpet tex, två vänbiljetter till valfri konsert under säsongen, extra erbjudanden till andra utvalda konserter utanför abonnemanget, kaffe och godbit på varje föreställning för abonnemangskunden.

Följande konserter ingår i Jazzfeeling 2021

Norrbotten Big Band möter Amanda Ginsburg och Arctic Youth Jazz Voices
21 jan 19:00,Blackbox
Amanda Ginsburgs musik har tagit publiken med storm sedan albumet “Jag har funderat på en sak” kom 2018. Hon är flerfaldig Grammisvinnare och vann inte minst Årets jazz 2021 för sitt andra album “I det lilla händer det mesta”. Missa inte chansen att få uppleva såväl älskade jazzstandards som Amanda Ginsburgs egen musik. “Jag kan sjunga som jag”, har hon sagt och kanske är det just det som gör att hennes musik fäster, och stannar kvar. Länge.

Norrbotten Big Band möter Ingá-Máret Gaup-Juuso under ledning av Ole Jørn Myklebust
25 feb, 19:00, Blackbox
Kom och lyssna på en av den nya generationens samiska musikers starkaste röster, Ingá-Máret Gaup-Juuso. Uppväxt i finska Karesuando med starka rötter i Norge och Sverige, började hon jojka redan som mycket liten. Jojken har alltid varit en stor del av hennes släkts kulturarv och hon blev tidigt uppmärksammad, både för sina jojkar och sin sångröst.
Till samarbetet med Norrbotten Big Band tar Ingá-Máret Gaup-Juuso med sig sin egen musik i ett intimt samarbete med Ole Jørn Myklebust – musiker, kompositör, arrangör och producent.


Martin Sjöstedt och Norrbotten Big Band
22 april, 19:00,Blackbox
Få musiker och kompositörer har som Martin Sjöstedt förmågan att med jazztraditionen som ett ständigt nav skapa oväntade musikaliska uttryck. Sjöstedt har länge varit en återkommande gäst hos Norrbotten Big Band som basist och arrangör. Efter det senaste samarbetet kring albumet och turnén med A Woman's Voice – där Sjöstedt skrev arrangemang till Malmöbaserade jazzsångerskan Vivian Buczeks val av låtar och själv ledde bandet – är han nu tillbaka efter önskemål från bandmedlemmarna. Även om han är känd som kontrabasist för de flesta var pianot Martin Sjöstedts första instrument. Det är också från pianot han leder Norrbotten Big Band när han nu återvänder med en uppsättning helt nyskrivna kompositioner och arrangemang.

Norrbotten Big Band möter Tingsek

23 september, 19:00, Blackbox
Genom åren har den Malmöbaserade Tingsek gjort hyllade samarbeten med artister som Ane Brun, Allen Stone, Emily King och Timbuktu och i hans musik finns lager av såväl gospel och soul som jazz och svensk lyrik. Kanske kan musiken bäst beskrivas som en organisk, melodisk och mycket hoppfull soul där man hör omsorgerna om detaljerna i varje låt.
Med sig in i detta projekt har Tingsek musik som arrangerats för bandet av bland andra Norrbotten Big Bands konstnärlige ledare Joakim Milder.


Norrbotten Big Band hyllar Krister Andersson
28 oktober, 19:00, Blackbox
I uppväxtstaden Eskilstuna kallades han som ung för Lill-Benny. Efter Benny Goodman. Nu fyller han 70 år, och är alltjämt lika hemma i Mozarts klarinettkonsert som i arvet efter John Coltrane. Det går fortfarande att höra spår av Coltrane i hans tenorspel. Även om han förstås, framför allt, är sin alldeles egen.
Huvudperson i årets Norrbotten Big Band-hyllning är Krister Andersson, en av vårt lands allra främsta saxofonister. Det blir en storslagen gnistrande konsert med nya kompositioner tillägnade Krister, skrivna av bland andra storbandets konstnärlige ledare Joakim Milder, Lars Jansson, Amanda Sedgwick och Pernille Bevort.


Ambrose Akinmusire
– Composer in recidense 2022

18 november, 19:00, Blackbox

Varje generation trumpetare söker efter en stjärna att beundra och navigera efter, som Louis Armstrong och Miles Davies. Sedan några år tillbaka är trumpetaren Ambrose Akinmusire stjärnan att följa. Och nu är kommer han till Norrbotten, som Norrbotten Big Bands nästa Composer in Residence. Ett storslaget Acusticum Moment som du inte vill missa.