x

Isak Hedtjärn Med Grismask
Kulturkvarteret - Entréscenen
D. 2022.26.02 Kl. 16:00

Shut up! Listen up! Throw yourself into it.

Det här är stört bra jazz. Som att anlita den amerikanska konstnären Paul McCarthy för stamspolning. IH3:s album Grismask är en verktygslåda, överfull med skenbart bekanta don, fräsandes av nitrat och bakpulver. Ingen bältesläggning eller psykiatrireform rår på detta rörmokeri av grymtande kulventiler och klämringskopplingar.

Hedtjärn har beskrivits som förbaskat enastående, oavsett vilket fält han opererar på. Isak Hedtjärn är musiker (klarinetter och saxofoner), improvisatör och kompositör. Fokus är fri improvisation och att utforska tekniker. Uttrycket karaktäriseras av en djup och bred ton, en mångfald av tekniker, snabba impulser med influenser från svensk folkmusik, grekisk rebetika till minimalism och noise.

Patric Thorman är en svensk frilansande basist och kompositör som främst är verksam inom improviserad musik, jazz och alternativ pop. Han har arbetat med musiker som Fred Lonberg-Holm, John russell, Anna Ternheim, Philipp Wachsmann, Christine Abdelnour, Sten Sandell, Fredrik ljungkvist, Magnus broo, Mattias Ståhl, Roland Keijser, Jon Fält, Dror Feiler, Sture Ericson, Joakim Milder, Ane Brun, Nicolai Dunger och Ed harcourt med många fler.

Erik Carlsson är trumslagare, slagverkare och en viktig röst inom den samtida internationella scenen för experimentell jazz och improviserad musik. Han kan höras med olika ensembler som Festen, Swedish Azz och Skogen samt i soloformat på det kritikerhyllade albumet The Bird and the Giant.

Medverkande:
Isak Hedtjärn – klarinett & saxofon
Patric Thorman – bas
Erik Carlsson – trummor

Onumrerad sittplats
Lokal: Entréscenen, Kulturkvarteret
Paus: 15 min
Slut 18.00

Arrangör av evenemanget: Örebro Jazz & Beyond
I samarbete med: Kulturkvarteret, Musikhögskolan och Sensus