x

Cornelisdagen
Mosebacke
D. 2010.08.08 Kl. 14:00

Cornelisdagen är folkfest för vänner av viskonst
En spännande blandning av etablerade ”varumärken” och tidigare okända namn i detta sammanhang kommer att stå på Mosebackescenen vid Cornelisdagen som i år infaller den 8 augusti.
Till den förstnämnda kategorin hör namn som Tommy Körberg tillsammans med gitarrgiganten Mats Bergström, Nina Ramsby, Janne Åström&Medborgarna, Louise Hoffsten och Lasse Tennander, alla välkända inte bara i Cornelissammanhang utan även för en bredare publik.
Artistlistan på årets Cornelisdag upptar också två intressanta namn som vart och ett är etablerat och känt, men som debuterar i detta sammanhang.
Malmöprofilen Steve Grahn är född i Stockholm 1947. Efter att ha passerat en mängd olika musikgenrer är han idag tillbaka där han började - med avslappnad och laidback blues. 2009 tilldelades han musiktidningen Jeffersons utmärkelse ”Janne Rosenqvist Memorial” vilket ledde till att han fick representera Sverige på ”German&Baltic Blues Challenge” i Eutin i Tyskland.

Bandet Spottarnir består av Ragnar Sigurjónsson, trummor, Magnus Ragnar Einarsson, gitarr och mandolin, Eggert Ólafur Jóhannsson, gitarr och sång, samt Einar Sigurdsson, bas.
-Därför har Cornelis blivit så viktig för oss.
En annorlunda grupp på Cornelisdagen är trion Anders, Harri och Åsa, tre utvecklingsstörda stockholmsungdomar som satt samman ett eget Cornelisprogram.
En länge emotsedd come back av Toni Holgersson utgör en extra krydda i årets artistutbud.

Programmet på Cornelisdagen pågår mellan kl 14 och 22 med insläpp och uppvärmning“ från kl 12.30.

Barn under 12 år fri entré i målsmans sällskap.