x

Flowers in the Air + Alf
Debaser Slussen
D. 2011.26.02 Kl. 20:00

PREMIÄR FÖR CATTLE AND CANE
Inget ramar in ett gammalt minne eller skapar ett nytt som en perfekt poplåt. Cattle and Cane är döpt efter The Go-Betweens debutsingel. Låten handlar om att komma hem till sitt ursprung på ett onostalgiskt sätt. Cattle and Cane vill skapa nya musikaliska minnen för livet.

Bakom klubben står Tobias Isaksson (Falling & Laughing, Fomo Connect) och Andreas Nilsson (Club King Kong) med gäster.

"The waste memory-wastes
Further, longer, higher, older"

FLOWERS IN THE AIR
Hur många band inleder sin karriär med en etta på såväl iTunes-listan som Tracks? Även om artisten hette Håkan Hellström var det ett mäktigt avstamp för Flowers In The Air från Göteborg. Låtskrivarna Johan Holmlund och Bastian Pabst stod nämligen för både musiken och den engelska originaltexten till Saknade te havs - Lost At Sea. Gruppens engelska originalversion av låten släpps 17:e januari på Playground och följs upp med Flowers In The Airs fullängdsdebut på samma bolag i vår.

Johan är dock ingen nykomling. Som indielegendarerna Easys frontfigur är han ett tungt namn både i Sverige och utomlands. Easy kan utan överdrift sägas ha kickat igång hela svenska indiescenen i skarven 1980-90-talet. De hamnade på brittiska bolaget Blast First tillsammans med Sonic Youth och Dinosaur Jr och turnerade runt hela Europa med Charlatans, The Jesus And Mary Chain och andra storheter. Easys fanbase består av bl a Alan McGee, cheferna på Mute och Heavenly, Teenage Fanclub och Oasis! I Sverige hyllar profiler som Henrik Berggren, Håkan Hellström, Andres Lokko och Liston från Embassy Johan och Easy.

Efter att hållit låg profil i över ett decennium blev det 2010 fart på Johan Holmlund igen. Easy gjorde livecomeback på Emmaboda-festivalen, Johan gav ut en diktsamling vid namn Jag har simmat med monstret och Flowers in the Air äntrade scenen för första gången i sin hemstad. Debutspelningen uppmärksammades av TV4 som gjorde nyheter av det och Andres Lokko ägnade halva texten i sin hyllningsrecension av 2 steg till paradise åt Flowers In The Air.

För ett band som ska följa upp en internationell succé som Easy och leverera en fortsättning till en Håkan Hellström-hit är ambitionsnivån given och skyhög. Vi inleder 2011 med att ge Sverige ett nytt favoritband.

Live består Flowers In The Air av:
Johan Holmlund - sång
Bastian Pabst - gitarr
Christian Doyle - bas
Jakob Linde - synth, keyboards
Mats-Peter Skyldberg - trummor

ALF
Vi presenterar även stolt en showcasespelning och världspremiär för Alfs nya liveband som kommer att åka ut på vägarna med en helt ny Alf-skiva i vår.

"Vi ville förändra vår tid men den förändrade oss" är namnet på Alf Håkan Åkessons fjärde soloalbum som släpps i april. Ett album som musikaliskt kunde föregått den hyllade debuten "Augustibrev" (2004) likväl som det är en självklar uppföljare till tredje albumet "Tivoliv" (2008).

Ett första smakprov från albumet kom i den 1.48 långa/korta singeln "Hälften Kvar" från Maj 2010. I samband med nästa singelsläpp gör Alf ett kort framträdande med nytt band på Debaser Slussen i Stockholm den 26 februari.

Alf har gjort tre fullängsalbum som soloartist varav två blivit P3 Guld-nominerade och sammanlagt har imponerande 11 singlar snurrat på P3:s spellista sedan 2003. Tidigare har Alf samarbetat med bl a Klas Åhlund och Mattias Glavå men har denna gång valt att göra hela albumet på egen hand.

"Vi ville förändra vår tid men den förändrade oss" ges ut på egna etiketten toomanynotes / Border Music.

Gästdjs är HEJ STOCKHOLM!
Hej Stockholm är det flitiga journalistparet Jerry Boman (TV4) och Anna Flytström (Aftonbladet). Tillsammans spelar de in liveuppträdanden under namnet Stockholm Boat Sessions och Jerry driver musikbloggen Musik Enligt Jerry. Anna Flytström är antagligen en av få som blivit addad av Lady Gaga på Twitter.