x

The Twilight Singers
Debaser Slussen
D. 2011.26.03 Kl. 20:00

Den amerikanska indierockgruppen The Twilight Singers startades redan 1997 av The Afghan Wighs legendariske frontman och sångare Greg Dulli. Då var det endast ett sidoprojekt och kreativt musikaliskt kollektiv. I mitten av februari släpper bandet sitt efterlängtade femte album “Dynamite Steps” på Sub Pop (Nirvana, Soundgarden och Mudhoney).

Bandets första album, The Twilight as played by the Twilight Singers, spelades in redan 1997, men kom inte att släppas förrän upplösningen av The Afghan Wighs var ett faktum runt 2000. Deras andra album "The Blackberry Belle" kom i 2003 och följdes därefter av coveralbumet "She Loves You" år 2004. Plattan, Powder Burns, från 2006, kritikerrosades och fanns med på många årsbästalistor. Varje album har följts av flera världsturnéer.

The Twilight Singers är bara ett av sångaren Greg Dulli’s många projekt. De senaste två åren har Dulli haft stora framgångar tillsammans med sin gamle vän Mark Lanegan (The Screaming Trees, Queens Of The Stone Age) i gruppen The Gutter Twins, ett musikaliskt samarbete som startade redan 2003. De två har genom åren regelbundet bidragit till varandras musikaliska framgångar och Lanegan har, utöver sin egen solokarriär, varit ett återkommande namn på The Twilight Singers album såväl som på bandets turnéer. På det kommande albumet gästar Lanegan tillsammans med gitarristen Nick McCabe (The Verve) och sångerskan Ani DeFranco, för att bara nämna några.

Under 2011 satsar The Twilight Singers på att turnera så mycket som möjligt. I slutet av mars ser vi dem Debaser Slussen. Det blir grymt!

Samling är Max Groundstroems egna projekt som han drog igång för snart ett år sen. Under den tiden har han mestadels fokuserat på att göra musiken. Senare har bandet tagit form allt eftersom, med musiker och vänner från olika håll och kanter.

– Vi har förhoppningen att släppa skiva i början av nästa år och med det turnera så mycket det går. Och på så sätt nå ut till så många som möjligt, både på hemmaplan som internationellt.