x

Bedroom Eyes + Armand Mirpour
Debaser Slussen
D. 2011.19.02 Kl. 20:00

Denna kväll är vi tillbaka på Debaser Slussen efter att inte varit där på väldigt länge, som vi har längtat tillbaka! Vi har ju lite gitarrer kvar på Emmaboda och det måste ju såklart Le Plus! också ha. Hösten på Medis har varit alldeles fantastisk, vi glömmer aldrig kvällar med gungande dansgolv under Pipettes, NYPC och Y E L L E!(!) Det längtar vi efter i sommar igen. Nu peppar vi inför en kväll på Karl-Johans Torg. Ta fram ditt bästa indieskägg från garderoben och kom till en av vårens bästa popkvällar.

BEDROOM EYES
Vissa saker är värda att vänta på. Efter många års arbete och 897 dagars köpstopp för att finansiera inspelningen är Jonas Jonssons efterlängtade debutalbum som Bedroom Eyes här. Bedroom Eyes två demo-EPs rönte stor uppmärksamhet internationellt. Demon till låten Motorcycle Daydream laddades ned över 150 000 gånger och tidningar som Rolling Stone, Der Spiegel och Nöjesguiden var lyriska i sina omdömen om Bedroom Eyes skimrande poplåtar.

Men Jonas Jonssons ambitioner med sin musik var mer än att släppa enkla demos. I natursköna Giske i Norge spelades debutalbumet in med Herman Söderström (The Cardigans, Hello Saferide) Resultatet "The Long Wait Champion" är ett kärleksfullt praktverk laddat med stora känslor och ännu större poplåtar. Singeln "Hand-In-Hand Granade" har under sommaren spelats mycket frekvent på P3 och klättrande fort högt upp på spellistorna.

ARMAND MIRPOUR
Armand har redan hunnit spela på några av de största festivalerna och scenerna i Sverige: Emmaboda, Peace&Love och Rookiefestivalen i Hultsfred. Armand framträdde tidigare i somras på ett fullsatt Hovet för 9 000 Twilightfans, var förband till José Gonzalez i Norska Trondheim och blev historisk att som första liveakt att få spela hos oss på Le Plus! Nu är han tillbaka hos oss med nya EPn "I Am a Volcano" i bagaget.
Singeln "Curly Boys Law" valdes i augusti till dagens låt av engelska Record of the Day, som tidigare breakat akter som Kate Nash och Gnarls Barkley. Armands framgångar har även gett honom en plats som in-house låtskrivare hos legendariska förlaget Murlyn.


ALLO, DARLIN'
Londonbaserade twee-popbandet Allo, Darlin', som av Pitchfork kallats tweepopens räddning i en ”Pure at Heart-dominerad” indievärld bildades 2009. Bandet består av australiensarna Elizabeth och Bill och britterna Michael och Paul. De slog igenom med hiten "The Polaroid Song" 2009. Året därpå släpptes deras debutalbum. Allo Darlin' är verkligen ett liveband! Det finns så mycket med Allo, Darlin' som man bara måste älska. Elizabeth Morris' sirliga röst och glädjen som hon förmedlar. Missa inte chansen att uppleva detta live!

DFB (22-03)
Pontus Sillrén och Robin Ejnebrand driver Club Corazon. Pontus brukar spela skivor på Storsjöyrans mytomspunna efterfester och Robin är med i bandet Popterror till vardags. Det blir odödliga klassiker du aldrig hört och skamlöst publikfirande dansgolvsdängor. Norrländsk indie, trasig pop och gubbig rock.

Nu är våren snart här och vi har så mycket bra framför oss att vi vill skrika det rakt ut, men det får vänta till det riktiga vårskriket. Ses på Slussen!