x

Still Corners + the Orchids + the Electric Pop Group
Debaser Slussen
D. 2011.25.02 Kl. 20:00

Äntligen blir det en riktig popfest i Stockholm och äntligen har Svenska Musikklubben lyckats boka THE ORCHIDS. Som att detta inte vore nog så har de även tagit in lysande dream-gaze-bandet STILL CORNERS, som presenteras i samarbete med Sveriges nya popblogg BOM BOM BOM och som även gästar SvMK DJs i DJ-båset. För att göra kvällen totalt fulländad finns även Göteborgs popstoltheter THE ELECTRIC POP GROUP med live på scen. Vilken popafton!


STILL CORNERS (UK)
Med en djup kärlek till sextiotalets film- och ljudproduktion skriver Still Corners drömska poplåtar. London-bandet har redan byggt upp ett rykte som ett lysande liveband för sina framträdanden där filmprojektion blandas med drömska ljudlandskap. I slutet av förra året släppte de fina Rogue Waves-covern "Eyes", men låten som gjort att många fallit för Still Corners är den vackra "Endless summer". Nu väntar alla på ett efterlängtat debutalbum och det ryktas även om singelsläpp på Sub Pop.

"Like the smudged dreamy sound of Beach House or the 60s ghost-film soundtracks of Broadcast, all given a church-like makeover."(breakingmorewaves.blogspot.com)
PRESENTERAS I SAMARBETE MED BOM BOM BOM

THE ORCHIDS (SCO)
När Matt Haynes och Clare Wadd startade Sarah Records 1988 var det två band gjorde anspråk på katalognummer Sarah 1 respektive 2: The Sea Urchins and The Orchids. The Orchids är ett legendarisk skotsk tweepopband som bildades i Glasgow 1986 och under 80-talet släppte de en rad av lysande popsinglar på inflytelserika Sarah Records. Många anser att de musikaliskt var ett av de mest intressanta Sarah-banden tillsammans med band som The Field Mice, Blueboy & Heavenly. De upplöstes efter en sista spelning på Sarah Records avskedsfest 1995. Tio år senare återförenades äntligen The Orchids och efter skrivit nya låtar släppte de sitt fjärde fullängdsalbum 2007. Återföreningen gick så bra att gruppen beslöt att hålla ihop, och släppte sitt nästa album "The Lost Star" under hösten 2010. Albumet mixades av Ian Carmichael, som hade producerat de flesta av deras tidigare verk.

THE ELECTRIC POP GROUP
The Electric Pop Group bildades i Göteborg 2005 av bröderna (även låtskrivare) Erik Aamot (sång och gitarr) och Martin Aamot (gitarr, keyboards, trummor programmering och sång). När du spelar live får de sällskap av Jimmi Thunholm (bas) och Gustaf Murman (gitarr). Bandet gör helt fantastiskt vackra popsånger och deras största influenser är The Jesus & Mary Chain, The Smiths, The Field Mice och blir ofta jämförda Razorcuts. Aktuella med nya skivan "Seconds" som släpptes 2010