x

Jasmine Kara
Berns
D. 2011.20.05 Kl. 22:00

21-åriga Jasmine Kara må vara en liten tjej och man fattar liksom inte var allt ljud kommer ifrån, men hennes röst kan mäta sig med de allra bästa. Med de allra största faktiskt.

Samma dag som hon fyllde elva ställde sig Jasmine på en scen för första gången. I en klänning som hennes mamma sytt vann hon en talangtävling med ”The Shoop Shoop Song” och hon har väl egentligen aldrig slutat sjunga sedan dess. Jasmine jobbade hårt på musikalutbildningar, i studios och på oräkneliga scener, men det stora klivet tog hon när hon reste till New York för att ta sig in i musikbranschen på allvar. Gata upp och gata ner promenerade hon och knackade dörr hos skivbolag. När Jasmine slutligen blev hotad av polis efter att ha ställt sig utanför Universals kontor och sjungit kände hon att det kanske var dags att pröva en ny taktik. Hon sökte sig till New Yorks klubbscen istället.

Insmugglad på ställen hon egentligen var alldeles för ung för att bli insläppt på började Jasmine göra sig ett namn på de olika jazz- och bluesklubbarna i Brooklyn, Harlem och Queens. En spelning ledde till en annan och Jasmine sjöng snart för storheter som Jay-Z, Beyoncé och William Riley.

Väl tillbaka i Stockholm hamnade Jasmine Kara på skivbolagslegendaren Marshall Chess’ nystartade interkontinentala etikett Tri-Sound. Jasmine Karas debutalbum Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad (maj 2010) innehåller en samling blues och r&b-pärlor, omsorgsfullt utvalda från den gigantiska Chess-katalogen. Plattan är producerad av Michel Zitron och Jonas “Jones” Wetterberg med Marshall som Executive Producer.

Alla tre singlar från albumet plockades snabbt upp på P3:s spellista och har rullat frekvent. Jasmine har nominerats för både Årets Nykomling och Årets Hiphop/Soul till P3 Guld 2010.

För mer information besök: www.berns.se

Åldersgräns 23 år
Dörrar kl 22,00
Beräknad konsertstart 23,00