x

Unplugged I Konsthallen
Kulturens Hus - Konsthallen
D. 2011.16.02 Kl. 19:00

Unplugged i Konsthallen!

Är en ny satsning först och främst på den lokala musiken/dansen. En kväll /månad så kommer lokala talanger att framföra eget material i konsthallens lokaler. Känslan på arrangemanget skall vara avskalad och intim.
Musik är i fokus men vissa kvällar så kommer det att bjudas på dans.
Kom och stötta våra fantastiska talanger från Luleå med omnejd!

Kvällens arstister:

Jonas Desai
Jonas Desai är en av få som lyckats kombinera sport och musik – hans två kärlekar. Jonas Desais passioner - musik och fotboll har tagit honom från Skellefteå och ut i världen med sin musik,och nu tillbaka till norra Sverige och Boden BK. Det är balansen mellan sporten och musiken som lärt honom mycket om livet och gett honom möjligheten att resa och utvecklas både som person och musiker. Jonas karaktäristiska och ändå anpassningsbara röst levererar trovärdigt hans texter om händelser i hans liv och omgivning. Inspirationskällor som John Mayer och John Legend, både i karriären och musikaliskt, driver honom framåt – och en dröm att en dag få samarbeta med musikerna ovan.
Jonas Desai öppnade för Jesse Cook, David Gray och Robin Gibb på Dubai International Jazz Festival under Feb 2008. Under samma period släpptes hans första EP 'Get me out' av skivbolaget Involved music. Denna följdes upp Jonas debutalbum ‘A Weight Off My Mind’ som släpptes i mellanöstern i december 2008. I recensionerna dras jämförelser med just Jonas Desais stora inspirationer – John Mayer. Ta chansen att se Jonas Desais första spelning i Luleå någonsin och i Sverige på mycket länge.
http://jonasdesai.com
http://www.myspace.com/jonasdesaimusic

Cultricity
Cultricity är ett band från Sveriges kallaste delar, och musiken speglas lätt av de sex månader mörker, kyla och snö, som tar ett hårt grepp om vår hamnstad Luleå. Med påföljden att replokalen får råda som botemedel, för dessa envisa låtskrivare, och det med glädje! Cultricitys Samuel Malm och Nisse Sjöö är ständigt i en skapande process, och att ständigt vara på väg framåt och utforska nya melodier och ljudbilder är centralt för dem och deras musik.
Electropop är något de gärna förknippas med, och de inspireras av britpop samt en stor mängd olikartad electro. Kvällen till ära pluggar denna electro-duo ur, låter trummaskinen vila – och utforskar sina låtar i ett mer avskalat sound med gitarr, klaviatur och sång.
http://www.myspace.com/culturalelectricity


Handikapplatser bokas via Kulturens hus biljettkassa 0920 45 59 00.
Arr: Konsthallen Kulturens hus i samarbete med Ung Arrangör. Partners Up Sweden

Längd: ca 2h inkl paus